Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ισχυρή βροχή έπληξε για άλλη μια φορά την τουρκική επαρχία της Ριζούντας στην Μαύρη Θάλασσα, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την καταρρακτώδη βροχή και τις πλημμύρες στην πόλη που σκότωσε τουλάχιστον έξι άτομα, άλλοι δύο εξακολουθούν να αγνοούνται. 

Στις συνοικίες Fındıklı, Çamlıhemşin και Ardeşen της επαρχίας, οι κολπίσκοι ξεχειλίζουν από τις όχθες τους. Στο Fındıklı συγκεκριμένα μερικοί δρόμοι μπλοκαρίστηκαν, ενώ η δυνατή βροχή άφησε πολλές επιχειρήσεις και σπίτια να πλημμυρίσουν, προκαλώντας ζημιές και σε χωράφια. Δύο χωριά εκκενώθηκαν και οι κάτοικοί τους μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές, δήλωσε ο κυβερνήτης της Ριζούντας, Κεμάλ Τσεμπέρ, προσθέτοντας ότι η βροχή αναμένεται να συνεχιστεί όλη τη νύχτα. Έπεσαν 110 κιλά βροχής μέσα σε 12 ώρες. Παράλληλα υπήρξαν διακοπές στο ηλεκτρικό δίκτυο. Περίπου 2.800 άτομα και 800 οχήματα συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης. 

Περίπου 200 άτομα έχουν διωχτεί από τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών στην Τουρκία ανατολικής περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ο οργανισμός διαχείρισης τουρκική καταστροφών.  Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές όπου ενημερώθηκε για τις καταστροφές, μίλησε στους πληγέντες και τους μοίρασε συσκευασίες με τσάι από διαμορφωμένο λεωφορείο, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

https://twitter.com/Medyanin50Tonu/status/1418538805750083588?ref_src=twsrc^tfw

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει άμεσα τους πληγέντες με διάθεση 18 εκ. Τουρκικών Λιρών και πως μέσα σ’ ένα χρόνο θα κτιστούν περισσότερα από 550 σπίτια προς αποκατάσταση όσων έχασαν τις περιουσίες τους από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ο Τούρκος πρόεδρος ταξίδεψε στη Β.Α. Τουρκία μ’ ένα από τα πολυτελή προεδρικά Jet, μαζί με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Αντίλ Καραϊσμάογλου όπου τον ενημέρωσε καθοδόν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις πληγείσες περιοχές.

 

https://twitter.com/yenisafak/status/1418537125352464389?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA