Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα τηλεοπτικό δίκτυο της Νότιας Κορέας ζήτησε συγγνώμη επειδή χρησιμοποίησε προσβλητικές εικόνες και αναφορές, για να περιγράψει χώρες κατά την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός MBC έδειξε εικόνες... πίτσας για να περιγράψει την Ιταλία, μια αναταραχή για την Αϊτή, το Τσερνομπίλ για την Ουκρανία, σολομό για τη Νορβηγία, όταν αθλητές από αυτές τις χώρες μπήκαν στο στάδιο για την Τελετή Εναρξης.

Στις αναφορές του συνόδεψαν τις εικόνες, το δίκτυο αναφέρθηκε στις Νήσους Μάρσαλ ως «κάποτε πυρηνικός τόπος δοκιμών για τις Ηνωμένες Πολιτείες» και τη Συρία ως η χώρα που έχει «εμφύλιο πόλεμο για 10 χρόνια».

 

Αφού η χρήση των προσβλητικών εικόνων προκάλεσε κριτική στο διαδίκτυο, το MBC εξέδωσε συγγνώμη λέγοντας:  «Χρησιμοποιήθηκαν προσβλητικές εικόνες και λεζάντες για την εισαγωγή ορισμένων ιστοριών. Ζητήσαμε συγνώμη από αυτές τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και των τηλεθεατών μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA