Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τηλεοπτικό δίκτυο στη Νότια Κορέα μετέδωσε την Τελετή Εναρξης... προσβάλλοντας χώρες!

Τηλεοπτικό δίκτυο της Ν. Κορέας μετέδωσε την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο χρησιμοποιώντας προσβλητικές αναφορές για χώρες όπως η Ουκρανία, η Ιταλία και η Νορβηγία

Πηγή: Associated Press
Πηγή: Associated Press

Ενα τηλεοπτικό δίκτυο της Νότιας Κορέας ζήτησε συγγνώμη επειδή χρησιμοποίησε προσβλητικές εικόνες και αναφορές, για να περιγράψει χώρες κατά την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός MBC έδειξε εικόνες... πίτσας για να περιγράψει την Ιταλία, μια αναταραχή για την Αϊτή, το Τσερνομπίλ για την Ουκρανία, σολομό για τη Νορβηγία, όταν αθλητές από αυτές τις χώρες μπήκαν στο στάδιο για την Τελετή Εναρξης.

Στις αναφορές του συνόδεψαν τις εικόνες, το δίκτυο αναφέρθηκε στις Νήσους Μάρσαλ ως «κάποτε πυρηνικός τόπος δοκιμών για τις Ηνωμένες Πολιτείες» και τη Συρία ως η χώρα που έχει «εμφύλιο πόλεμο για 10 χρόνια».

Αφού η χρήση των προσβλητικών εικόνων προκάλεσε κριτική στο διαδίκτυο, το MBC εξέδωσε συγγνώμη λέγοντας: «Χρησιμοποιήθηκαν προσβλητικές εικόνες και λεζάντες για την εισαγωγή ορισμένων ιστοριών. Ζητήσαμε συγνώμη από αυτές τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και των τηλεθεατών μας».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ολυμπιακοί Αγώνες #Τόκιο #Νότια Κορέα