Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρά την άρση των περιορισμών πριν από 10 μέρες η βρετανική κυβέρνηση επαναφέρει την καμπάνια για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό σε μία προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα». Το βρετανικό υπουργείο Υγείας μέσω της προβολής ταινίας μικρού μήκους, που παρουσιάζει ο διάσημος γιατρός Αμίρ Καν, εφιστά την προσοχή στους πολίτες να παραμείνουν προσεκτικοί, τηρώντας τα μέτρα προστασίας καθώς, όπως επισημαίνεται, αυτοί που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να μεταδώσουν τον κορονοϊό.

Νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στη χώρα, δείχνει ότι σχεδόν 9 στους 10 (86%) ελπίζουν ότι οι Βρετανοί θα προχωρήσουν με προσοχή και κοινή λογική, τα τρία τέταρτα (77%) θα συνεχίσουν να φορούν μάσκες, το 81% θα εφαρμόζει κοινωνική αποστασιοποίηση, όπου είναι δυνατόν και το 83% δηλώνει ότι θα συνεχίσει να πλένει τα χέρια του πολύ καλά και συχνά. Μεταξύ εκείνων που δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να ακολουθούν τουλάχιστον μία από αυτές τις παραπάνω ενέργειες, το 74% είπε ότι το κάνουν για να προστατεύσουν τους άλλους, ενώ το 63% δηλώνουν ότι σέβοονται τους πολίτες, που μπορεί να αισθάνονται πιο νευρικοί με την άρση των περιορισμών. Πάνω από το ένα τρίτο (34%) δε, δήλωσε ότι τώρα αντιλαμβάνονται καλύτερα πώς εξαπλώνονται τα μικρόβια και οι ιοί και αισθάνονται καλύτερα που είναι σε θέση να προστατευθούν.

Η νέα καμπάνια της βρετανικής κυβέρνησης στοχεύει στην ενθάρρυνση όλων των πολιτών για να συνεχίσουν να αερίζουν τους κλειστούς χώρους, να κάνουν τα δύο δωρεάν τεστ κάθε εβδομάδα, να πλένουν τα χέρια τους και προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Η υπενθύμιση των μέτρων θεωρείται εξαιρετικά σημαντική σε μία χρονική στιγμή, που η κοινωνική και οικονομική ζωή επανέρχεται στην προ covid περίοδο ώστε να μην υπάρξει εκ νέου έξαρση της πανδημίας.

Ο γενικός γιατρός Αμίρ Καν, ο οποίος είναι δημοφιλής από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές, προτρέπει το κοινό να κάνει τις κοινωνικές συναντήσεις του σε εξωτερικούς χώρους, να υπάρχει αερισμός στους κλειστούς χώρους, να φορούν μάσκες στα πολυσύχναστα μέρη και να κάνει τακτικά διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί. Η ταινία παρουσιάζει πώς αυτές οι θετικές δράσεις, που έχουν γίνει δεύτερη φύση για πολλούς ανθρώπους λόγω της πανδημίας, πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται στην καθημερινή ζωή.

Ο πλήρης κατάλογος των ενεργειών, που καλούνται να συνεχίσουν οι πολίτες περιλαμβάνει:

  1. Την κράτηση του πρώτου ή του δεύτερου εμβολίου εάν είναι επιλέξιμο χωρίς καθυστέρηση
  2. Τον αερισμό των κλειστών χώρων
  3. Self test δύο φορές την εβδομάδα
  4. PCR test ακόμη και αν έχουν εμφανιστεί ήπια συμπτώματα
  5. Το συχνό πλύσιμο και η απολύμανση των χεριών
  6. Την χρήση μάσκας σε κοντινή απόσταση από τους άλλους και σε κλειστούς χώρους όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή στα μικρά καταστήματα.

Ο γιατρός αφηγητής της νέας ταινίας μικρού μήκους ανάφερε ότι «είμαστε πλέον σε θέση να ταξιδέψουμε σε οικογένεια και φίλους σε όλη τη χώρα και να επισκεφθούμε τα μέρη που αγαπάμε και χάσαμε - όπως κινηματογράφους, αθλητικά στάδια και εστιατόρια. Ωστόσο, ενώ μπορούμε να απολαύσουμε τα οφέλη από την άρση των περιορισμών, θυμηθείτε ότι ο κορονοϊός είναι ακόμα μαζί μας. Ο καλός αερισμός σε εσωτερικούς χώρους, τα τακτικά test και το πλύσιμο των χεριών είναι μερικές από τις ενέργειες, που θα βοηθήσουν στη διακοπή της εξάπλωσης. Εάν έχετε τον ιό, τα σωματίδια του συνδέονται με εσάς, εξαπλώνονται ενώ μιλάτε, εκπνέετε, τρώτε ή εκτελείτε άλλες κανονικές καθημερινές δραστηριότητες – γεγονός, που καθιστά τη συνέχιση της εκτέλεσης αυτών των απλών ενεργειών τόσο σημαντική», συμπληρώνοντας: «Ο εμβολιασμός βοηθά στην προστασία σας και στην προστασία των γύρω σας».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του βρετανικού υπουργείου Υγείας, το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει αποτρέψει πάνω από 11 εκατομμύρια νέες μολύνσεις και έχει σώσει την ζωή σχεδόν 37.000 Βρετανών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA