Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι πλημμύρες που χτύπησαν τη Γερμανία τις προηγούμενες ημέρες κινητοποίησαν και τη διάσημη πίστα αγώνων του Nurburgring, που διέκοψε όλες τις αυτοκινητικές δραστηριότητες και διέθεσε τις υποδομές της στην αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφών. Οι καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν πολύ σκληρά τη Γερμανία, αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς και ακόμα περισσότερους αγνοούμενους.

Προς το παρόν, η αστυνομία, η υπηρεσία διάσωσης καθώς και η πυροσβεστική και η υπηρεσία καταστροφών από όλη τη Γερμανία χρησιμοποιούν το Nürburgring και τις υποδομές του ως κεντρική βάση. Ξεκινούν από εκεί για τις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας Ahrweiler. 

Ο Υπουργός Προεδρίας Μαλού Ντράιερ εξέτασε την κατάσταση στην πίστα την Τετάρτη. «Το Nürburgring έγινε ένας άνευ προηγουμένου χώρος βοήθειας και αλληλεγγύης σε αυτήν την καταστροφή από τις πλημμύρες», δήλωσε ο Ντράιερ. Επί του παρόντος, οι προαναφερθέντες οργανισμοί χρησιμοποιούν περισσότερα από 60.000 m² από την έκταση του Nürburgring, που περιλαμβάνουν το πάντοκ, καθώς και παρακείμενους χώρους εκδηλώσεων και θέσεις στάθμευσης.

Επίσης, σε άλλα σημεία της πίστας έχουν συγκεντρωθεί από εθελοντές είδη πρώτης ανάγκης. Η διανομή των αγαθών προς τα χωριά που έπληξαν οι πλημμύρες γίνεται από ελικόπτερα, ωστόσο οι πληγέντες μπορούν να πηγαίνουν οι ίδιοι και να τα παραλαμβάνουν από το σημείο αν το επιθυμούν.

Η διοίκηση της πίστας του Nurburgring ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις λειτουργίες της σχετικά με αγώνες, track days και άλλες εκδηλώσεις τουλάχιστον μέχρι τις 8 Αυγούστου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA