Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σε κέντρο ανακούφισης πληγέντων από τις πλημμύρες μετατράπηκε το Nurburgring

To Nurburgring έγινε βάση για διασωστικές ομάδες και κέντρο συγκέντρωσης βοήθειας για τους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία

H πίστα του Nurburgring παραχώρησε τις εγκαταστάσεις της για την ανακούφιση των πληγέντων από της πλημμύρες (Πηγή: Nurburgring/Twitter)
H πίστα του Nurburgring παραχώρησε τις εγκαταστάσεις της για την ανακούφιση των πληγέντων από της πλημμύρες (Πηγή: Nurburgring/Twitter)

Οι πλημμύρες που χτύπησαν τη Γερμανία τις προηγούμενες ημέρες κινητοποίησαν και τη διάσημη πίστα αγώνων του Nurburgring, που διέκοψε όλες τις αυτοκινητικές δραστηριότητες και διέθεσε τις υποδομές της στην αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφών. Οι καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν πολύ σκληρά τη Γερμανία, αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς και ακόμα περισσότερους αγνοούμενους.

Image

Προς το παρόν, η αστυνομία, η υπηρεσία διάσωσης καθώς και η πυροσβεστική και η υπηρεσία καταστροφών από όλη τη Γερμανία χρησιμοποιούν το Nürburgring και τις υποδομές του ως κεντρική βάση. Ξεκινούν από εκεί για τις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας Ahrweiler.

Image

Ο Υπουργός Προεδρίας Μαλού Ντράιερ εξέτασε την κατάσταση στην πίστα την Τετάρτη. «Το Nürburgring έγινε ένας άνευ προηγουμένου χώρος βοήθειας και αλληλεγγύης σε αυτήν την καταστροφή από τις πλημμύρες», δήλωσε ο Ντράιερ. Επί του παρόντος, οι προαναφερθέντες οργανισμοί χρησιμοποιούν περισσότερα από 60.000 m² από την έκταση του Nürburgring, που περιλαμβάνουν το πάντοκ, καθώς και παρακείμενους χώρους εκδηλώσεων και θέσεις στάθμευσης.

Image

Επίσης, σε άλλα σημεία της πίστας έχουν συγκεντρωθεί από εθελοντές είδη πρώτης ανάγκης. Η διανομή των αγαθών προς τα χωριά που έπληξαν οι πλημμύρες γίνεται από ελικόπτερα, ωστόσο οι πληγέντες μπορούν να πηγαίνουν οι ίδιοι και να τα παραλαμβάνουν από το σημείο αν το επιθυμούν.

Image

Η διοίκηση της πίστας του Nurburgring ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις λειτουργίες της σχετικά με αγώνες, track days και άλλες εκδηλώσεις τουλάχιστον μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Γερμανία #πλημμύρες #αγνοούμενοι