Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε την παραίτησή του την Τρίτη, υποκύπτοντας στις πιέσεις να αποχωρήσει από το αξίωμά του, έπειτα από τις κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος τους τελευταίους μήνες.

Ο 63χρονος Κουόμο είπε σε δηλώσεις του στη Νέα Υόρκη ότι θα αποχωρήσει από το γραφείο σε 14 ημέρες, ενώ η Κάθι Χοτσούλ είναι εκείνη που θα τον αντικαταστήσει, σαν η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης στην ιστορία της πολιτείας. Ο Κουόμο υποστήριξε για άλλη μα φορά ότι δεν παρενόχλησε κανέναν, ωστόσο παραδέχτηκε πως ήταν «επιπόλαιος» στον τρόπο με τον οποίο μιλούσε και άγγιζε τις γυναίκες.

Η κίνηση αυτή του Κουόμο σηματοδοτεί το τέλος σε μια πολιτική καριέρα δεκαετιών. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης αρνούνταν να αποχωρήσει από το αξίωμά του, ακόμη και όταν η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς ;διαπίστωνε ότι είχε παραβιάσει πολλαπλούς ομοσπονδιακούς και κρατικούς κανονσμούς «περί παρενόχλησης»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA