Μενού
  • Α-
  • Α+

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Κύπριος μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, είδηση που επιβεβαίωσε ο ίδιος μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha της Κύπρου. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι τα συμπτώματα που έχει μέχρι στιγμής είναι ήπια και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Ο Μόρφου Νεόφυτος παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες συμπτώματα της νόσου και υποβλήθηκε χθες σε τεστ κορονοϊού, με το αποτέλεσμα να είναι θετικό. Σημειώνεται ότι ο μητροπολίτης Μόρφου δεν είναι εμβολιασμένος κατά της Covid-19.

Την είδηση επιβεβαίωσε από την πλευρά της και η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου με ανακοίνωσή της. Ελαφρά συμπτώματα ίωσης παρουσίασε ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος και υπεβλήθη σε τεστ του COVID - 19, όπου και βρέθηκε θετικός, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Ο Πανιερώτατος ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή από γιατρούς τους οποίους εμπιστεύεται και θα παραμείνει στο κελί του μέχρι την 28η Αυγούστου, 2021 οπόταν και θα προστεί του Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής της Αποτομής της τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου που θα τελεσθεί στο χωριό Πρόδρομος, όπου και θα προχειρίσει σε Οικονόμο τον εφημέριο του ναού π. Ιωάννη Δημοσθένους. Καθ' όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του δεν θα δέχεται επισκέψεις και δεν θα απαντά σε τηλεφωνήματα» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, στην οποία υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης Μόρφου «δεν εμβολιάστηκε ούτε και πρόκειται να εμβολιασθεί με εμβόλια για τη νόσο COVID - 19». «Εύχομαι σε όλους τους ασθενούντες η Παναγία να τους σκεπάζει και να έχουν την υπομονή και την πίστη των Αγίων. Ἀνήρ δέ φρόνιμος ησυχίαν ἄγει» αναφέρει, από την πλευρά του, ο κ.κ. Νεόφυτος.

Η συγκεκριμένη είδηση θα μπορούσε να είναι μία από τις πολλές παρόμοιες σχετικά με ανθρώπους που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό αν ο Κύπριος μητροπολίτης δεν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αρνητές των εμβολίων, με πολλές δηλώσεις του στο παρελθόν να έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Μάλιστα, σε παλαιότερη ομιλία του ενώπιον πιστών ανέφερε ότι ο κορονοϊός είναι αποτέλεσμα... σαρκικών αμαρτιών και εκτρώσεων: «Τα αίτια των επιδημιών δεν είναι τα μικρόβια τα υλικά τα σωματικά, είναι οι αμαρτίες όλων μας. Επαναλαμβάνω. Οι μαγιές όλων των μορφών, τα αφύσικα σαρκικά αμαρτήματα, εντός και εκτός γάμου, οι εκτρώσεις, οι βλαστήμιες ή αθεΐες που γίνονται επάγγελμα πλέον, που γίνεται νόμος, που διδάσκονται. Πρωτοφανή πράγματα. Νομίζετε πως αυτά θα μείνουν χωρίς συνέπειες; Και δεν τα φέρνει ο Θεός. Ο Θεός θα τα χρησιμοποιήσει για να κάνει θαύματα».

Οργή για τις φήμες ότι είχε εμβολιαστεί

Πριν τρεις μήνες ο ίδιος αντέδρασε υπέρ το δέον επιθετικά όταν κυκλοφόρησαν φήμες σε κυπριακά Μέσα ότι εμβολιάστηκε, με τον ίδιο να εκδίδει οργισμένη ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι δεν το έχει κάνει, αλλά και ότι «δεν προτίθεται να το κάνει και στο μέλλον»:

«Ο υποφαινόμενος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, με την παρούσα μου επίσημη ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Μόρφου, σε απάντηση στους ψίθυρους και στις φημολογίες, που κυκλοφορούν κατά τις τελευταίες ημέρες μεταξύ δημοσιογραφικών και άλλων κύκλων σε διάφορες επαρχίες της Κύπρου, ότι δήθεν έχω εμβολιαστεί με ένα από τα εμβόλια που κυκλοφορούν κατά του  κορονοϊού Covid-19, δηλώνω κάθετα ότι αυτές οι φημολογίες αποτελοῦν στοχευμένα ψεύδη και τις διαψεύδω κατηγορηματικά. 

ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, καθότι θεωρώ πολύ επικίνδυνα τα συγκεκριμένα εμβόλια. Άλλωστε σε πολλές συνεντεύξεις και κηρύγματά μου, που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, έχω επεξηγήσει με σαφήνεια και υπευθυνότητα τους λόγους που αρνούμαι να εμβολιαστώ. Παρακαλώ να γίνει σεβαστή η άποψη και επιλογή μου».

Οι αμαρτίες, η νέα τάξη πραγμάτων και ο Αστερίξ

Με τις ευχές μας να έχει γρήγορη ανάρρωση και να μην αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, εμείς θα υπενθυμίσουμε κάποιες από τις αναφορές του για τον ιό και τα εμβόλια. Βλέπετε, ο κορονοϊός είναι ένα... «αγαπημένο» θέμα για τον μητροπολίτη καθώς πολλές φορές έβαλλε κατά του ιού αλλά και των εμβολίων. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του, όπου είχε εντοπίσει την αιτία της πανδημίας στις «αμαρτίες της σάρκας και οι εκτρώσεις».

«Όταν έχουμε αφύσικες σχέσεις εντός και εκτός γάμου και όταν κάνουμε την αμαρτία της έκτρωσης οδηγούμαστε στον κορονοϊό. Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες των αμαρτιών. Τι σχέση έχει με τον κοροναϊό αυτό το πράγμα; Έχει! Διότι για να φτάσουμε σε αυτές τις επιδημίες, γιατί τα αίτια των επιδημιών δεν είναι τα μικρόβια τα υλικά τα σωματικά, είναι οι αμαρτίες όλων μας. Επαναλάβω. Οι μαγείες όλων των μορφών, τα αφύσικα σαρκικά αμαρτήματα, εντός και εκτός γάμου, οι εκτρώσεις, οι βλαστήμιες ή αθεΐες που γίνονται επάγγελμα πλέον, που γίνεται νόμος, που διδάσκονται», είχε πει χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ομιλία του είχε χαρακτηρίσει τον κορονοϊό σχέδιο της «νέας τάξης» πραγμάτων και των «νεοταξικιστών» για «την επιβολή παγκόσμιας κυβέρνησης».

Τέλος σε μία ομιλία που είχε πραγματοποιήσει πέρυσι τον Οκτώβριο, είχε διατυπώσει τη θεωρία ότι ο κορονοϊός εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως χαρακτήρας σε τεύχος του Αστερίξ το 2017. Συγκεκριμένα το 37ο τεύχος του Αστερίξ με τίτλο «ο Αστερίξ και ο Υπεριταλικός», υπάρχει ο χαρακτήρας του «Κορονοϊούς». «Αυτό είναι μια απόδειξη ότι δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι», είχε πει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA