Μενού
  • Α-
  • Α+

Φορτισμένος, λίγο χαμένος μερικές φορές και σε μια στιγμή που έσκυψε το κεφάλι συγκινημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά το διάγγελμά του για το λουτρό αίματος στην Καμπούλ από το Ισλαμικό ΚράτοςΤζο Μπάιντεν έχει δεχθεί πλήθος επικρίσεων για την απόφασή του να αποσύρει τα στρατεύματα από τo Αφγανιστάν και κάθε φορά όπως και χθες «δείχνει» τον πρόκατοχό του Ντοναλντ Τραμπ για την απόφαση αυτή.

Η στάση του πάντως και κατά το διάγγελμα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, καθώς άλλοι έλεγαν ότι ήταν ανθρώπινος, άλλοι έλεγαν ότι ήταν θεατρικός.

https://twitter.com/Dbeads1977/status/1431315934791323655?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/KatiaMendonca4/status/1431318792190185474?ref_src=twsrc^tfw

Τον προειδοποιούν οι σύμβουλοί του για νέα επίθεση

Οι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν τον προειδοποίησαν σήμερα ότι οι επόμενες λίγες ημέρες που απομένουν της αποστολής απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν θα είναι οι πιο επικίνδυνες μέχρι σήμερα, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. Οι προειδοποιήσεις διατυπώθηκαν κατά την συνάντηση του Μπάιντεν στην Αίθουσα Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου με συμβούλους εθνικής ασφαλείας, στρατιωτικούς και διπλωματικούς αξιωματούχους μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 92 άνθρωποι, ανάμεσά τους 13 Αμερικανοί στρατιώτες.

Οι σύμβουλοι είπαν στον πρόεδρο Μπάιντεν ότι είναι πιθανή και άλλη επίθεση στην Καμπούλ, ακόμη κι αν (οι Αμερικανοί) ετοιμάζουν σχέδια για να πλήξουν την οργάνωση ISIS-K, ως απάντηση στο πρώτο περιστατικό, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Ο Μπάιντεν έδωσε πλήρη εξουσιοδότηση στους Αμερικανούς στρατιωτικούς διοικητές να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις εναντίον στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό κράτος του Χορασάν (ISIS-K), μετά την επίθεση αυτοκτονίας της οργάνωσης, κατά την οποία σκοτώθηκαν 13 Αμερικανοί στρατιώτες, δήλωσε αξιωματούχος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA