Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας νεκρός, πάνω από ένα εκατομμύρια νοικοκυριά με προβλήματα ηλεκτροδότησης και τεράστιες υλικές καταστροφές είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από την επέλαση του τυφώνα Άιντα. Στη Λουιζιάνα στις ΗΠΑ που δοκιμάστηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ένα βίντεο που απεικονίζει τη στιγμή όπου ξηλώνεται οροφή νοσοκομείο κάνει τον γύρο του διαδικτύου.  

Στο βίντεο, το οποίο ανήρτησε στο Twitter δημοσιογράφος του NBC-TV,  διακρίνεται η οροφή ενός νοσοκομείου να ξηλώνεται στην κυριολεξία από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

https://twitter.com/CWatkinsWDSU/status/1432080311509295105?ref_src=twsrc^tfw

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κήρυξε τη Λουιζιάνα σε κατάσταση μείζονος καταστροφής και έδωσε εντολή να διατεθεί ομοσπονδιακή βοήθεια για να στηριχθούν οι προσπάθειες αποκατάστασης των περιοχών που πλήττονται από τον τυφώνα Άιντα. Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) έχει υποβαθμίσει τον Άιντα στην Κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κατηγορίας Σαφίρ-Σίμσον, προειδοποιώντας όμως πως συνεχίζει να φέρνει ισχυρούς ανέμους και ενδέχεται να προκαλέσει ξαφνικές πλημμύρες σε τομείς της νοτιοανατολικής Λουιζιάνας.

https://twitter.com/Reuters/status/1432190087073239041?ref_src=twsrc^tfw

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, ο τυφώνας αναμένεται να εξασθενίσει μέσα στο επόμενο 24ωρο, ωστόσο θα παραμείνει τυφώνας για αρκετές ώρες ακόμη και θα κινηθεί προς την ενδοχώρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA