ΔΙΕΘΝΗ
31/08/2021 01:50

Ρωσία: Η εκπρόσωπος Τύπου του Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς, έφυγε από τη χώρα

Το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή στις δυνάμεις επιβολής της τάξης, μεταδίδει ότι η Γιαρμίς «έφυγε αεροπορικώς από την Ρωσία με προορισμό ένα από τα γειτονικά κράτη», χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ρωσία: Η εκπρόσωπος Τύπου του Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς, έφυγε από τη χώρα
Ρωσία: Η εκπρόσωπος Τύπου του Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς, έφυγε από τη χώρα
Ανάγνωση:

Η εκπρόσωπος Τύπου του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς, εγκατέλειψε την Ρωσία, αφότου καταδικάστηκε επειδή παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Γιαρμίς βρίσκεται στο Ελσίνκι.

Το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή στις δυνάμεις επιβολής της τάξης, μεταδίδει ότι η Γιαρμίς «έφυγε αεροπορικώς από την Ρωσία με προορισμό ένα από τα γειτονικά κράτη», χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, επισημαίνοντας ότι η δικηγόρος της δεν μπόρεσε προς το παρόν να σχολιάσει την αναχώρηση της Γιαρμίς. Η Γιαρμίς δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί για να κάνει δηλώσεις.Ούτε η δικηγόρος της Γιαρμίς, Βερόνικα Πολιακόβα, ούτε η ίδια απάντησαν στα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα της εφημερίδας Novaya Gazeta.

Στις 16 Αυγούστου δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε την Κίρα Γιαρμίς για παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω πανδημίας, επιβάλλοντας περιορισμούς στις μετακινήσεις της για διάστημα 1,5 χρόνου. Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, η Γιαρμίς απαγορεύεται να αλλάξει διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, να βγει εκτός των ορίων της Μόσχας και της περιφέρειάς της και να συμμετέχει σε μαζικές εκδηλώσεις. Επίσης η Γιαρμίς είναι υποχρεωμένη να παρουσιάζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΩΣΙΑ ΑΛΕΞΕΙ ΝΑΒΑΛΝΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ