Μενού
  • Α-
  • Α+

Κοντά στην επάρκεια εμβολίων βρίσκεται ο πλανήτης σύμφωνα με εκπροσώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικής Φαρμακοβιομηχανίας, καθώς ο όγκος της παραγωγής εμβολίων κατά του κορονοϊού θα είναι σύντομα περισσότερο από επαρκής για να εξασφαλίσει τον εμβολιασμό όλων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε σημερινή (7/9) συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας,Τόμας Κουένι, το φράγμα των 7,5 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων θα ξεπεραστεί τον Σεπτέμβριο. Πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας επιστημονικής ανάλυσης δεδομένων Airfinity, αναφέρουν ότι 1,5 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων παρασκευάζονται κάθε μήνα.

Μέχρι το τέλος του 2021, η παγκόσμια παραγωγή εμβολίων για τον κορονοϊό αναμένεται να φτάσει τις 12 δισεκατομμύρια δόσεις. Και ακόμη και αν οι δυτικές χώρες ξεκινήσουν εκστρατείες αναμνηστικών δόσεων εμβολιασμού για άτομα άνω των δώδεκα ετών, τουλάχιστον 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις θα παραμείνουν διαθέσιμες για αναδιανομή, σύμφωνα με την Airfinity. «Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις που διατηρούν πάντα αποθέματα δόσεων σε περίπτωση έλλειψης δεν χρειάζεται πλέον να το κάνουν», δήλωσε ο Κουένι. Την ίδια στιγμή που σε πολλές δυτικές χώρες ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο απαιτούμενες δόσεις, μόνο το 6% των ενηλίκων Αφρικανών έχει ανοσοποιηθεί πλήρως έναντι του κορονοϊού.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία αναφέρουν πως, μέχρι τα μέσα του 2022, η συνολική παραγωγή εμβολίων αναμένεται να φτάσει τις 24 δισεκατομμύρια δόσεις και εκτιμάται ότι η παραγωγή μπορεί να υπερβεί την παγκόσμια ζήτηση. «Τότε θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα που υπάρχει στις χώρες υψηλού εισοδήματος, με άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν», προέβλεψε στη συνέντευξη Τύπου ο Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, που αναμένει 3 δισεκατομμύρια δόσεις να παραχθούν φέτος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA