Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ευρωκρίση, «όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους πολίτες στην Ελλάδα», ανέφερε ως τη δυσκολότερη στιγμή της 16ετούς θητείας της στην καγκελαρία η Ανγκελα Μέρκελ, ενώ ως πιο ευχάριστες περιέγραψε τις στιγμές «που πετυχαίναμε συμβιβασμό», π.χ. για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού ή για τη Συνθήκη της Λισαβόνας. 

Διαβάστε ακόμη: Μέρκελ: Επεισοδιακή η τελευταία ομιλία στη Βουλή - Τι είπε για «πειραματόζωα» και γιατί της φώναζαν «ντροπή»

Μέρκελ: Η ζωή μετά την καγκελαρία

Και τι σχεδιάζει για το μέλλον μετά την καγκελαρία; Από το 1990 η Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται στην πολιτική και δεν είχε ποτέ μια «κανονική» ημέρα εργασίας. Έπαψε λοιπόν, σύντομα, όπως είπε, να σκέφτεται τι άλλο θα την ενδιέφερε έξω από την πολιτική. «Αυτό θέλω τώρα να αναπληρώσω. Θέλω να γράψω; Θέλω να μιλήσω; Θέλω να πάω για πεζοπορία; Θέλω να είμαι στο σπίτι; Θέλω να γυρίσω τον κόσμο; Δεν θα κάνω τίποτα για την ώρα και θα περιμένω τι θα έρθει. Και αυτό το βρίσκω συναρπαστικό», ομολόγησε.

Σύμφωνα, πάντως, με δημοσίευμα της «Berliner Zeitung» πριν από λίγες εβδομάδες, η Ανγκελα Μέρκελ, έπειτα από 31 χρόνια στην Bundestag και 16 χρόνια στην καγκελαρία, θα λάβει μηναία σύνταξη ύψους 15.000 ευρώ, ενώ, όπως όλοι οι πρώην καγκελάριοι, δικαιούται γραφείο με τέσσερις υπαλλήλους, και έναν οδηγό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA