ΔΙΕΘΝΗ
14/09/2021 12:51

Συντριβή αεροσκάφους στη Σάμο: Για ποιο λογο κατηγορείται ο Νετανιάχου - Νεκρός μάρτυρας της δίκης

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τους ως «κυνήγι μαγισσών» από τους πολιτικούς του αντιπάλους, και ορκίστηκε να καθαρίσει το όνομά του - Νεκρός ο ένας από τους τρεις μάρτυρες της δίκης - Σκοτώθηκε με τη σύζυγό του στο αεροπορικό δυστύχημα στη Σάμο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Συντριβή αεροσκάφους στη Σάμο: Για ποιο λογο κατηγορείται ο Νετανιάχου - Νεκρός μάρτυρας της δίκης
Συντριβή αεροσκάφους στη Σάμο: Για ποιο λογο κατηγορείται ο Νετανιάχου - Νεκρός μάρτυρας της δίκης
Ανάγνωση:

O Μπενιαμίν Νετανιάχου ήταν ο πρωταγωνιστής της ισραηλινής πολιτικής σκηνής εδώ και τρεις δεκαετίες, μέχρι που τον Ιούνιο του 2021 τον διαδέχτηκε ένας συνασπισμών δεξιών, κεντρώων και άλλων κομμάτων και πλέον έμενε στο προσκήνιο μέχρι να αναλάβει δράση ξανά. Το αεροπορικό δυστύχημα της Δευτέρας στη Σάμο, υπενθυμίζει ξανά τη δικαστική διαμάχη του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, καθώς ο ένας νεκρός ήταν μάρτυρας στη δίκη. Ο δεύτερος νεκρός είναι η σύζυγός του.

Ο Haim Garon ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ και αναμενόταν να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη κατά του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για θέματα διαφθοράς. Όπως αναφέρει η ισραηλινή ιστοσελίδα, ο Haim και η Esti Garon ήταν ηλικίας περίπου 70 ετών και μόνιμοι κάτοικοι Τελ Αβίβ. Η δίκη του έχει καθυστερήσει αρκετές φορές λόγω περιορισμών που σχετίζονται με τον κορονοϊό και των εκλογών. Οι σημαντικότεροι μάρτυρες βέβαια δεν είναι ο ίδιος, αλλά οι Shlomo Filber και Avi Berger.

Γιατί κατηγορείται ο Νετανιάχου

Έχει κατηγορηθεί σε τρεις περιπτώσεις, γνωστές ως Φακέλους 1.000, 2.000 και 4.000:

Φάκελος 1.000 - Απάτη και παραβίαση της εμπιστοσύνης: κατηγορείται για δωροδοκία - κυρίως πούρα και μπουκάλια σαμπάνιας - από ισχυρούς επιχειρηματίες σε αντάλλαγμα εύνοιες.

Φάκελος 2.000 - Απάτη και παραβίαση της εμπιστοσύνης: Ο κ. Νετανιάχου κατηγορείται ότι προσφέρει βοήθεια στη βελτίωση της κυκλοφορίας της ισραηλινής εφημερίδας Yediot Ahronot σε αντάλλαγμα θετικής κάλυψης.

Φάκελος 4.000 - Δωροδοκία, απάτη και παραβίαση της εμπιστοσύνης: Ως πρωθυπουργός και υπουργός επικοινωνιών κατά τη στιγμή της υποτιθέμενης παράβασης, ο κ. Νετανιάχου κατηγορείται ότι προώθησε κανονιστικές αποφάσεις ευνοϊκές για τον ελεγκτή μετόχο στον γίγαντα τηλεπικοινωνιών Bezeq, Σαούλ Έλοβιτς, σε αντάλλαγμα θετική κάλυψη από τον ιστότοπο ειδήσεων Walla του κ. Έλοβιτς.

Ο κ. Νετανιάχου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τους ως «κυνήγι μαγισσών» από τους πολιτικούς του αντιπάλους, και ορκίστηκε να καθαρίσει το όνομά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΑΜΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΔΙΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ