Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο αμερικανικός στρατός παραδέχθηκε ότι σκότωσε 10 αμάχους, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) κατά αυτοκινήτου στην πρωτεύουσα του ΑφγανιστάνΚαμπούλ, στα τέλη του περασμένου μήνα, χωρίς να επιτύχει τον πραγματικό του στόχο – μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι θεωρούνταν ύποπτοι για επικείμενη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης.

«Ήταν λάθος και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός στρατηγός Φρανκ Μακένζι, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, την Παρασκευή. Πρόσθεσε ότι τώρα εκτιμά πως είναι απίθανο το όχημα που χτυπήθηκε ή όσοι πέθαναν να ήταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ή να αποτελούσαν άμεση απειλή για τις αμερικανικές δυνάμεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

«Ήταν απίθανο το αυτοκίνητο και εκείνοι που σκοτώθηκαν να συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν», την τζιχαντιστική οργάνωση που δρα στο Αφγανιστάν, ανέφερε ο Μακένζι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA