Μενού
  • Α-
  • Α+

Σχεδόν 25.000 νέοι συμμετείχαν σε ένα υπαίθριο πάρτι, για να γιορτάσουν την επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια της Μαδρίτης, χωρίς να τηρούν τους κανόνες για την Covid-19, ανέφερε σήμερα η αστυνομία, παραδεχόμενη ότι «πιάστηκε στον ύπνο». Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνάθροιση αυτού του είδους από την αρχή της πανδημίας, όταν απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς χώρους.

«Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι στο πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε, γύρω στους 25.000» τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, εξήγησε η δημοτική αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι το «πάρτι» μάλλον οργανώθηκε μέσω του Whatsapp. Σε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, οι χιλιάδες νέοι πίνουν και χορεύουν και σχεδόν κανείς δεν φοράει μάσκα.

«Χωρίς εκ των προτέρων ενημέρωση του πανεπιστημίου, χωρίς να υπάρχει χρόνος για να σχεδιάσουμε μια επιχείρηση, είναι σχεδόν αδύνατον να διαλύσουμε ένα πλήθος 25.000 ανθρώπων», πρόσθεσε η αστυνομία που έφτασε μεν στο Κομπλουτένσε, αλλά μετά τα μεσάνυχτα. Οι αστυνομικοί παρέμειναν στον χώρο μέχρι τα ξημερώματα αλλά περιορίστηκαν να επιτηρούν, με τη βοήθεια drones, και να διατηρούν την τάξη ώστε να αποφευχθούν τυχόν σοβαρά ατυχήματα, ιδίως στους δρόμους πρόσβασης του πανεπιστημίου και στα μέσα μεταφοράς.

Τα Σαββατοκύριακα η αστυνομία της Μαδρίτης αναπτύσσει συνήθως γύρω στους 200 αστυνομικούς για να διαλύουν τα υπαίθρια πάρτι, τα αποκαλούμενα «μποτεγιόνες». Μια παρόμοια γιορτή έγινε επίσης στη Βαρκελώνη, όπου 8.000 νέοι συμμετείχαν στο πάρτι, στο αυτόνομο πανεπιστήμιο της πόλης.

Μολονότι η Ισπανία έχει άρει τους περισσότερους περιορισμούς, οι πολίτες πρέπει να φορούν μάσκα στους ανοιχτούς χώρους, εφόσον είναι αδύνατον να τηρούν απόσταση 1,50 μέτρου από τους άλλους ανθρώπους. Και οι μεγάλες συναθροίσεις παραμένουν απαγορευμένες. Αρκετοί όμως είναι αυτοί που σταμάτησαν να παίρνουν προφυλάξεις, αφού χάρη στο γοργό ρυθμό εμβολιασμών πάνω από τα τρία τέταρτα των 47 εκατομμυρίων κατοίκων είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA