Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο αμερικανός τραγουδιστής R Kelly κρίθηκε ένοχος για πολλαπλές κατηγορίες, όπως σεξουαλικές κακοποιήσεις και τράφικινγκ μετά από μια εξαντλητική δίκη έξι εβδομάδων σε αίθουσα δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.  Ο τραγουδιστής αντιμετώπιζε κατηγορίες για πάνω από μια δεκαετία, αλλά οι κατηγορίες δεν κατατέθηκαν μέχρι που τα θύματα έδωσαν τηλεοπτικές συνεντεύξεις σχετικά με την κακοποίηση που υπέστησαν από αυτόν.

Ο Ρόμπερτ Σιλβέστερ Κέλλυ  γνωστός καλλιτεχνικά ως R. Kelly, είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός παραγωγός, ράπερ, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Με περισσότερες από 150 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς μέχρι σήμερα που κρίθηκε ένοχος για σωρεία σεξουαλικών εγκλημάτων. 

Στις 22 Φεβρουαρίου 2019, κατηγορήθηκε για 10 περιπτώσεις κακουργηματικής σεξουαλικής κακοποίησης. Στις 11 Ιουλίου 2019, συνελήφθη με ομοσπονδιακές κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα, εμπορία ανθρώπων, παιδική πορνογραφία, εκβιασμό και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Ο R. Kelly αντιμετωπίζει από τις 12 Ιουλίου 2019 συνολικά 18 ομοσπονδιακές κατηγορίες, όπως παιδική πορνογραφία, απαγωγή και καταναγκαστική εργασία. Ως εκ τούτου, βρίσκεται σήμερα φυλακισμένος στο Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο του Σικάγου. Να σημειωθεί ότι το 2008 ο R. Kelly είχε βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας και είχε αθωωθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA