Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζει το βίντεο από την αιματηρή επιχείρησης της αστυνομίας στη Λευκορωσία για τη σύλληψη 31χρονου που είχε χαρακτηριστεί «τρομοκράτης». Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και ο «τρομοκράτης» Αντρέι Ζέλτσερ που εργαζόταν ως τεχνικός υπολογιστών σε αμερικανική εταιρεία.

Η KGB δεν αποκάλυψε το όνομα του άνδρα και το επάγγελμα του, αλλά τον χαρακτήρισε «τρομοκράτη». Ο όρος «τρομοκράτης» χρησιμοποιείται για να περιγράψει διαδηλωτές και όσους εκφράζουν την αντίθεσή τους στο καθεστώς του Αλεξάντερ Λουκασένκο. 

https://www.youtube.com/watch?v=vtNbVd-c1hM

Στο βίντεο που μεταδόθηκε -χωρίς, όμως, να έχει επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία του- από ανεξάρτητη πηγή φαίνεται η στιγμή της θανατηφόρας ανταλλαγής πυρών. Αποτυπώνεται η στιγμή που οι αστυνομικοί επιχειρούν να μπουν στο διαμέρισμα που έχει ταμπουρωθεί ο 31χρονος που κρατά στα χέρια του καραμπίνα. Μόλις οι αστυνομικοί μπαίνουν στο διαμέρισμα, ο 31χρονος τους πυροβολεί και τραυματίζει θανάσιμα τον αστυνομικό. Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με πυρά και σκότωσαν τον 31χρονο. 

Η μητέρα της συντρόφου του Ζέλτσερ που ήταν παρούσα στο περιστατικό δήλωσε στο Nasha Niva ότι ο 31χρονος δεν ήταν τρομοκράτης. «Δεν μπορώ να πω πολλά, είμαι σοκαρισμένη, δεν καταλαβαίνω τι συνέβη. Ο Αντρέι ήταν ένα πολύ καλό άτομο, ένας θαυμάσιος γαμπρός. Αν ήταν τρομοκράτης; Ασφαλώς και όχι» είπε χαρακτηριστικά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA