Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο δισεκατομμυριούχος Νταν Πετρέσκου, ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Ρουμανίας, ήταν ο κυβερνήτης του αεροπλάνου που έπεσε στο Μιλάνο την Κυριακή οδηγώντας τον θάνατο συνολικά οκτώ ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τόσο η γυναίκα όσο και ο 30χρονος γιος του Πετρέσκου, Στέφαν, που θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της χώρας με δραστηριότητες στον τομέα των ακινήτων, ενώ έχει διπλή υπηκοότητα καθώς ήταν κάτοχος και γερμανικής.

Όλα τα θύματα επέβαιναν στο μοιραίο αεροπλάνο που κατευθυνόταν στην Όλμπια της Σαρδηνίας, στη βίλα της οικογένειας όπου τους περίμενε η 98χρονη μητέρα του Πετρέσκου, και έπεσε στο Σαν Ντονάτο στο Μιλάνο, κοντά σε σταθμό του μετρό και σε κτήριο που εκείνη τη στιγμή ήταν άδειο. 

https://twitter.com/radchickyo/status/1444899472027361283?ref_src=twsrc^tfw

Οι αρχές στην Ιταλία έχουν αρχίσει την έρευνα για τα αίτια της πτώσης, μόλις 11 λεπτά μετά από την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Λινάτε στο Μιλάνο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το αεροσκάφος είχε κανονική πορεία όταν ξαφνικά χάθηκε από το ραντάρ μέχρι και που έπεσε στο Σαν Ντονάτο. Το σκάφος δεν εξέπεμψε κάποιο σήμα ενώ τις απαντήσεις θα τις δώσει το μαύρο κουτί το οποίο και ανακτήθηκε, σύμφωνα με τους Ιταλούς.

Ο Νταν Πετρέσκου είχε αγοράσει το μικρό αεροπλάνο το 2015 από πρώην μέτοχο της ποδοσφαιρικής ομάδας Ντιναμό Βουκουρεστίου

https://twitter.com/ne23614114/status/1444635766752174080?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA