Μενού
  • Α-
  • Α+

Άργα αλλά σταθερά το Facebook φαίνεται πως επανέρχεται και πάλι στην κανονικότητα καθώς οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση στο περιεχόμενό του για πρώτη φορά μετά τις 18:30 ώρα Ελλάδας που άρχισαν να καταγράφονται τα πρώτα προβλήματα σε Instagram και Messenger. Παρά το γεγονός, πάντως, πως η πλατφόρμα βρίσκεται ξανα στον αέρα, τα προβλήματα, σαφώς μικρότερα, παραμένουν αλλά αναμένεται πως μέσα στις επόμενες ώρες θα λυθούν και αυτά.

Με τον τρόπο αυτό μπήκε και ένα τέλος στο θρίλερ σχετικά με το τι ακριβώς είχε συμβεί αφού για πολλές ώρες κανείς δεν γνώριζε τι ακριβώς είχε συμβεί και τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν με ένα απο αυτά να αναφέρει πως η πλατφόρμα δεν ελέγχεται πλέον απο τους ανθρώπους της εταιρείας αλλά απο ανθρώπους που προχώρησαν σε μια δίχως προηγούμενο δολιοφθορά.

Συνολικά to Facebook και τα «αδερφάκια» του έμειναν εκτός λειτουργίας για περίπου έξι ώρες προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημια στον Μάρκ Ζουκερμέργκ αλλά και τριγμούς στο χρηματιστήριο της Wall Street με τον κλάδο της τεχνολογίας να δείχνει ιδιαίτερα επηρεασμένος. Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 311,21 μονάδων (–2,14%), στις 14.255,48 μονάδες.

Σε ότι αφορά την αιτία του blackout για την ώρα, και με δεδομένη την... απέχθεια του Facebook να ανακοινώνει τι ακριβώς συμβαίνει, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα με το σύστημα Domain Name (DNS), το οποίο επιτρέπει στις διαδικτυακές διευθύνσεις να μεταφέρουν τους χρήστες στους ιστοτόπους τους.

Οι φήμες αυτές είχαν φουντώσει μετά την αποκάλυψη της ρεπόρτερ τεχνολογίας των New York Times, Σίρα Φρένκελ, πως οι κάρτες εισόδου των εργαζομένων της εταιρείας Facebook έχουν μπλοκάρει και δεν μπορούν να μπουν στο κτίριο των κεντρικών γραφείων για να διορθώσουν το πρόβλημα. Απο τη στιγμή, ωστόσο, που κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτό το σενάριο, παραμένει ανοιχτό το ενδεχομένο και έχει υπάρξει κάποιου είδους δολιοφθορά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA