Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πουλί πρόσφυγας από το Αφγανιστάν έφτασε σε πρεσβεία της Γαλλίας και έμαθε να λέει... μπονζούρ

Η μάινα βρισκόταν στα χέρια ενός μικρού κοριτσιού απο την Καμπούλ και κατέληξε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου πλέον έχει γίνει κάτι σαν μασκότ

Πηγή: Twitter
Πηγή: Twitter

Μια πρόσφυγας μάινα, την οποία έφερε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ένα κοριτσάκι από το Αφγανιστάν, έμαθε να καλημερίζει τον κόσμο γαλλιστί, αφού ανέλαβε να την φιλοξενήσει ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη χώρα αυτή. Ο πρεσβευτής Ξαβιέ Σατέλ ανέφερε στο Twitter ότι συγκινήθηκε από την περιπέτεια της νεαρής Αφγανής που έφτασε «εξαντλημένη» μαζί με το πουλί στην αεροπορική βάση Αλ Ντάφρα μετά την εκκένωση της Καμπούλ, στα μέσα Αυγούστου. Το κορίτσι λυπήθηκε πολύ όταν έμαθε ότι «για υγειονομικούς λόγους» δεν επιτρεπόταν να πάρει μαζί του στη Γαλλία τη μάινα που ακούει στο όνομα Ζουζί.

«Έκλαιγε σιωπηλά. Συγκινήθηκα. Της υποσχέθηκα ότι θα φροντίσω το πουλί στην (πρεσβευτική) κατοικία, ότι θα το ταΐζω. Θα μπορεί να το επισκεφθεί ανά πάσα στιγμή και να το πάρει πίσω. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα της, γεμάτο ευγνωμοσύνη», είπε ο Σατέλ. Η Ζουζί απέκτησε και έναν φίλο, ένα περιστέρι που την επισκέπτεται καθημερινά. Έπειτα από πολλά καλοπιάσματα, έμαθε να λέει και «μπονζούρ».

«Σήμερα, από το Παρίσι, η ιδιοκτήτρια του πουλιού, η Αλία, με ξαναβρήκε μέσω του Twitter. Ήταν τόσο χαρούμενη που είδε ότι φροντίζουμε καλά το πουλί», έγραψε ο πρεσβευτής, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο για να μην αποκαλύψει το όνομα της νεαρής. «Αλία, το πουλί σου έχει γίνει η μασκότ της πρεσβείας αλλά είναι εδώ για σένα και, αν μπορέσω, θα σου το φέρω εγώ ο ίδιος μια μέρα», πρόσθεσε ο Γάλλος διπλωμάτης.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Αφγανιστάν #Πρόσφυγες #Γαλλία

Best of Internet