Μενού
  • Α-
  • Α+

O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια, από το 1965 εώς το 1975 περίπου, και του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, αφού ποτέ δεν συνελήφθη. Το προσωνύμιο Ζόντιακ προέκυψε από την υπογραφή με αυτό το ψευδώνυμο, που έβαζε ο ίδιος στα γράμματα που έστειλε στα ΜΜΕ. Οι επιστολές αυτές περιλαμβάνουν, επίσης, τέσσερα κρυπτογραφημένα μηνύματα, από τα οποία μόνο δύο έχουν οριστικά αποκρυπτογραφηθεί. Στον Ζόντιακ έχουν χρεωθεί πέντε διαπιστωμένες δολοφονίες, ενώ ο ίδιος είχε κάνει λόγο για 37 θύματα.

Μια ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ φαίνεται να βάζει τέλος στην υπόθεση του serial killer, Zodiac. Χρησιμοποιώντας νέα φυσικά και ιατροδικαστικά στοιχεία αλλά και πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, οι ερευνητές «Case Breakers», ισχυρίζονται πως αναγνώρισαν τον άνδρα που ήταν ο διαβόητος Zodiac Killer στις ΗΠΑ. Η αυτόνομη ομάδα, που αποτελείται από 40 ερευνητές, κατέθεσε και ένορκες καταθέσεις δικαστηρίων ενώ εξασφάλισε και φωτογραφίες από τον σκοτεινό θάλαμο του άνδρα, τον οποίο κατονόμασαν, κιόλας, με τον ίδιο να έχει πεθάνει από το 2018. Από την πλευρά του, το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο, τόνισε ότι η έρευνα είναι ακόμα ανοιχτή και συνεχίζεται, όπως και το FBI, το οποίο ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Η υπόθεση του ‘Zodiac Killer’ παραμένει ανοιχτή. Δεν έχουμε νέες πληροφορίες να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA