Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα από τα ιστορικότερα ποδοσφαιρικά deal όλων των εποχών είχε αίσιο τέλος στο Νιούκαστλ της Αγγλίας. Η ομώνυμη βρετανική ομάδα «μοσχοπουλήθηκε» σε πανίσχυρους Σαουδάραβες έναντι 320 δισ. λιρών και οι οπαδοί της πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Και πίσω από αυτό το εξωφρενικά επιτυχημένο deal κρύβεται μια πανίσχυρη γυναίκα

Ο λόγος για την Αμάντα Στέιβλι που είναι το πρόσωπο των ημερών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Περισσότερο ίσως και από τον ίδιο τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τον Σαουδάραβα κροίσο, ο οποίος είναι το νέο αφεντικό της Νιούκαστλ. Δεν πρόκειται για κάποια «πρωτάρα» στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι του πιο λαμπερού πρωταθλήματος του κόσμου. Ήταν μέλος του deal ενός άλλου ζάμπλουτου με ομάδα της Premier League. Του Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν και της Μάντσεστερ Σίτι με τη συμμετοχή της σε εκείνη την αγοραπωλησία να της αποφέρει εν τέλει μια έπαυλη αξίας 11,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Νιούκαστλ: Ποια είναι η Αμάντα Στέιβλι

Η Στέιβλι είναι κόρη ενός πλούσιου γαιοκτήμονα από το Γιορκσάιρ και η πρώτη της επιχειρηματική απόπειρα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Πήρε ένα τραπεζικό δάνειο ύψους 200.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσει ένα εστιατόριο. Και από τότε ξεκίνησε να ασχολείται με τα σπορ.

Πριν από το εστιατόριο η Στέιβλι είχε ακολουθήσει τον δρόμο του μόντελινγκ, σπουδάζοντας παράλληλα μοντέρνες διαλέκτους στο Κέμπριτζ, για το οποίο είχε πάρει υποτροφία. Σπουδές τις οποίες εγκατέλειψε ξαφνικά λόγω κατάθλιψης από τον θάνατο του παππού της. Πως την ξεπέρασε; Δουλεύοντας. Δουλεύοντας νυχθημερόν, απασχολώντας το μυαλό της. Συνήθως με το πώς θα φτάσει στο σημείο να ανεβάσει την προσωπική της περιουσία, η οποία αυτή τη στιγμή ξεπερνά τα 125 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η εταιρεία PCP Capital Partners στην οποία είναι διευθύνουσα σύμβουλος διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 32 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Κίνα και τη Μέση Ανατολή. Η Αμάντα Στέιβλι μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ του Ντουμπάι και του Λονδίνου, στο οποίο κατέχει μια πολυτελέστατη βίλα στο κέντρο της πόλης.

Αμάντα Στέιβλι: Η σχέση της με τον Πρίγκιπα Άντριου

Η Αμάντα αποτελούσε πλέον μια υπολογίσιμη δύναμη στη αγορά, αλλά και ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο στον βρετανικό Τύπο. Το 2003 μετά από δύο χρόνια σχέσης με τον  Πρίγκιπα Άντριου, γιο της βασίλισσας Ελισάβετ και αδελφό του πρίγκιπα Κάρολου, άπαντες είχαν προετοιμαστεί για το μεγάλο γεγονός του βασιλικού γάμου. Η ίδια ωστόσο είχε… διαφορετικά σχέδια, απορρίπτοντας στυγνά την μεγαλειώδη πρόταση να καταστεί γαλαζοαίματη.

«Ο Άντριου είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Νοιάζομαι πολύ για εκείνον ακόμα. Όμως αν τον παντρευόμουν θα έπρεπε να θυσιάσω την ανεξαρτησία μου», θα ομολογήσει χωρίς φόβο και πάθος.

Σήμερα στα 48 της χρόνια η ύψους 1.82 σιδηρά κυρία δεν δίστασε να αποκαλύψει την μάχη της με την νόσο του Huntington, την οποία δυστυχώς κληρονόμησε από την μητέρα της. Στα πρώιμα στάδια, η εν λόγω ασθένεια ενδέχεται να είναι δύσκολο να διαγνωστεί, ειδικά αν δεν είναι γνωστό το οικογενειακό ιστορικό. Με την πάροδο του χρόνου ωστόσο αυτά τα προβλήματα επιδεινώνονται με την  αύξηση των ακούσιων κινήσεων, αλλαγές στη σκέψη, την κατανόηση, τη μάθηση και τη μνήμη, καθώς και νοητικές, συναισθηματικές και συμπεριφορικές αλλαγές.

Πλέον η Αμάντα Στέιβλι θεωρείται η πιο πετυχημένη επιχειρηματίας της Μέσης Ανατολής, έχοντας κερδίσει περισσότερα από ένα δις δολάρια. Η «Σιδηρά Κυρία» του σύγχρονου αγγλικού ποδοσφαίρου εργάζεται ατελείωτες ώρες, ούσα μάλιστα τόσο εργασιομανής, που παραλίγο να… γεννήσει τον μικρό Άλεξ μέσα σε μια αίθουσα όπου λάμβανε μέρος σε μια πολύ σημαντική σύσκεψη.

Αμάντα Στέιβλι: Οι δηλώσεις της για τη Νιούκαστλ 

«Η Νιούκαστλ αξίζει να είναι στην κορυφή της Premier League. Θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Θα πάρει χρόνο, όμως θα τα καταφέρουμε. Είμαστε περήφανοι που είμαστε κομμάτι της Premier League. Είναι ένα απίστευτα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που αγαπάμε. Το ποδόσφαιρο της Premier League είναι το καλύτερο στον κόσμο, η Νιούκαστλ είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Θέλουμε να κατακτήσουμε τίτλους προφανώς. Να είμαστε στην κορυφή της Premier League και της Ευρώπης.

Αλλά για να πάρουμε τίτλους σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Θέλουμε όλοι να δουλέψουν μαζί μας και να χτίσουμε την ομάδα, όπως χρειάζεται», ανέφερε στο Sky Sports η νέα διευθύντρια του αγγλικού συλλόγου, την ώρα που ο κόσμος που είχε μαζευτεί έξω από το γήπεδο της Νιούκαστλ αποθέωνε και εκείνη και όλο το fund που θα ελέγχει πλέον την αγαπημένη τους ομάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA