Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην αρχή, ο κορονοϊός ήταν μια γριπούλα. Στη συνέχεια δεν χρειαζόταν η μάσκα και αργότερα ούτε το εμβόλιο και τώρα... βαριέται! Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, παρά το γεγονός ότι η χώρα του σε απόλυτους αριθμούς ζει, με πάνω από 600.000 νεκρούς, τη δεύτερη μεγαλύτερη τραγωδία από την πανδημία, μετά τις ΗΠΑ, εξακολουθεί να υποβαθμίζει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Χθες, καθώς ήταν περικυκλωμένος από υποστηρικτές του στην παραλία στο Γκουαρούχα, στην Πολιτεία του Σάο Πάολο, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε για τον αριθμό των νεκρών από την Covid-19. «Σε ποια χώρα δεν πέθαναν άνθρωποι; Πες μου!» απάντησε ο ακροδεξιός πρόεδρος. «Κοίτα, δεν ήρθα εδώ για να βαρεθώ», συνέχισε ο ίδιος.

Με 601.011 νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην Βραζιλία, η χώρα καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ. Τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν φθάσει τα 21.575.820· η Βραζιλία παραμένει στην τρίτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό μολύνσεων, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Τα δημοσκοπικά ποσοστά του Μπολσονάρου καταγράφουν πτώση λόγω του χειρισμού της πανδημίας, του αυξανόμενου πληθωρισμού και της αδύναμης οικονομίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA