Μενού
  • Α-
  • Α+

Γνωστός στην αστυνομία ο δράστης που σκότωσε πέντε άτομα και τραυμάτισε άλλα δύο με βέλη στην Κονγκσμπέργκ, στη νοτιοδυτική Νορβηγία. Πρόκειται για 37χρονο Δανό, μόνιμο κάτοικο της πόλης. Οι αρχές ανακοίνωσαν μάλιστα ότι έδειχνε σημάδια ριζοσπαστικοποίησης μετά τον εξισλαμισμό του, κάνοντας τους πολίτες της χώρας να αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν συνελήφθη νωρίτερα. 

Διαβάστε ακόμη: Νορβηγία: Δανός 37 ετών ο δράστης της αιματηρής επίθεσης με τόξο - Αναζητούνται τα κίνητρα του «νέου Μπράιβικ»

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), πάντως, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Κονγκσμπέργκ Εϊβίντ Ος, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Ο ένας είναι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που βρισκόταν σε σούπερ μάρκετ, μια από τις αρκετές τοποθεσίες όπου έγιναν οι επιθέσεις του άνδρα με το τόξο.

Η επίθεση είναι η πιο πολύνεκρη που έχει υποστεί η Νορβηγία από τον Ιούλιο του 2011, όταν ο ακροδεξιός Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ δολοφόνησε 77 ανθρώπους σε δύο επιθέσεις στο Όσλο και στο μικρό νησάκι Ούτεγια. Τα περισσότερα θύματά του ήταν παιδιά στην εφηβεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA