Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 84 ετών ο Κόλιν Πάουελ, νικημένος από τον κορονοϊό. Ο Πάουελ ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός υπουργός Εξωτερικών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η είδηση του θανάτου του ανθρώπου που χάραξε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια του 20ού και τα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα έγινε γνωστή μέσω Facebook. «Χάσαμε έναν σύζυγο, πατέρα, παππού και σπουδαίο Αμερικάνο» αναφέρει η οικογένεια και τονίζει πως ήταν εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις του εμβολίου. 

Διαβάστε ακόμη: «Εφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο ποιητής και ζωγράφος Γιώργος Κακουλίδης 

Ο Κόλιν Πάουελ ήταν επαγγελματίας στρατιωτικός που ξεκίνησε την καριέρα του στον πόλεμο του Βιετνάμ. Ήταν ο πρώτος στην ιστορία Αφροαμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και ανέλαβε κατά τη διάρκεια της θητείας του προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν. Έγινε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους του νεότερου. 

https://www.youtube.com/watch?v=Nt5RZ6ukbNc

Η δημοτικότητά του Πάουελ ανέβηκε στα ύψη μετά τον Πόλεμο του Κόλπου και κάποιοι έλεγαν ότι θα μπορούσε να γίνει και ο πρώτος μαύρος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ωστόσο η δημοφιλία του «βούλιαξε» όταν διαπιστώθηκε πως παρουσίασε παραποιημένα στοιχεία στον ΟΗΕ προκειμένου να υπερασπιστεί τον πόλεμο στο Ιράκ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA