Μενού
  • Α-
  • Α+

To Squid Game δεν αποτελεί πλέον μόνο κορυφαία σειρά στην σύγχρονη ιστορία του Netflix, αλλά είναι έτοιμο να φέρει τα πάνω κάτω και στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Το κρυπτονόμισμα έχει ακριβώς τον ίδιο τίτλο με τη σειρά, Squid Game, με τη συντομογραφία SQUID. Η τιμή του έχει πάρει για τα καλά την ανηφόρα, καθώς τις τελευταίες 36 ώρες αυξήθηκε κατά 5.355% και πιο συγκεκριμένα από τα 0,09 δολάρια αναρριχήθηκε στα 4,90 δολάρια.

Μπορεί όμως τα κέρδη να είναι ελκυστικά για τους κυνηγούς κέρδους, αλλά ακόμη και η CoinMarketCap εξέδωσε μια προειδοποίηση, λέγοντας ότι έχει λάβει «πολλαπλές αναφορές» ότι οι χρήστες δεν μπορούν να πουλήσουν αυτό το token στο Pancakeswap, μια δημοφιλής αποκεντρωμένη πλατφόρμα.

Μάλιστα, δεν είναι σαφές γιατί ορισμένοι χρήστες δεν μπορούν να πουλήσουν τα SQUIDs τους, αλλά η λευκή βίβλος που περιγράφει το κρυπτονόμισμα παρουσιάζει μια τεχνολογία αντιντάμπινγκ που εμποδίζει τους ανθρώπους να πουλήσουν τα νομίσματά τους εάν δεν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

«Όσο περισσότεροι συμμετέχουν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανταμοιβή τους, σύμφωνα με τη λευκή βίβλο της πλατφόρμας, η οποία λέει ότι οι προγραμματιστές θα λάβουν το 10% του τέλους συμμετοχής με το υπόλοιπο 90% να δίνεται στον νικητή».

«Το πιο σημαντικό, δεν θα έχει θανατηφόρες συνέπειες προφανώς!» αστειεύονται οι εγκέφαλοι του εγχειρήματος.Οι μεμονωμένοι γύροι έχουν κόστος συμμετοχής - για παράδειγμα, το να παίξει κανείς στο Γύρο 1: Red Light, Green Light θα κοστίσει σε έναν παίκτη 456 Squid , ενώ θα υπάρχουν έξι γύροι συνολικά που θα γίνονται πιο ακριβοί όσο προχωρούν.

«Αυτό το κρυπτονόμισμα εντάσσεται σε μια μακρά και αυξανόμενη λίστα με ψηφιακά νομίσματα και μάρκες που φέρουν τυχαία memes ή πολιτιστικά φαινόμενα», δήλωσε στο BBC ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Cornell Eswar Prasad.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλά τέτοια νομίσματα προσελκύουν γρήγορα τη φαντασία των επενδυτών, οδηγώντας σε υπερβολικά διογκωμένες αποτιμήσεις. Οι αφελείς ιδιώτες επενδυτές που παγιδεύονται σε τέτοιες κερδοσκοπικές φρενίτιδες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σημαντικών απωλειών» προειδοποιεί

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA