Μενού
  • Α-
  • Α+

O αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) χορήγησε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η απόφαση του FDA καθιστά το εμβόλιο αυτό το πρώτο κατά της Covid-19 που εγκρίνεται για χρήση σε μικρά παιδιά στις ΗΠΑ. Η έγκριση καθιστά το εμβόλιο Pfizer/ BioNTech διαθέσιμο για 28 εκατομμύρια παιδιά - πολλά από τα οποία επιστρέφουν στο σχολείο σε δια ζώσης διδασκαλία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Λίγες μόνο χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Κούβας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχουν μέχρι στιγμής εγκρίνει τη χρήση εμβολίων κατά της Covid-19 σε παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας και μικρότερης ηλικίας. Ο FDA ενέκρινε μια δόση 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε μικρά παιδιά, χαμηλότερη από τα 30 μικρογραμμάρια στο αρχικό εμβόλιο για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Η Pfizer και η BioNTech δήλωσαν ότι το εμβόλιο τους έδειξε 90,7% αποτελεσματικότητα προστασίας κατά του κορονοϊού σε μια κλινική δοκιμή σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Οι εταιρείες αναμένουν μέχρι το τέλος του έτους δεδομένα από μια κλινική δοκιμή σε παιδιά ηλικίας 2 έως 4 ετών.

Λήγει η προθεσμία του υποχρεωτικού εμβολιασμού 

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης προετοιμάζονταν την Παρασκευή (29/10) να αντιμετωπίσουν ελλείψεις σε αριθμό πυροσβεστών, αστυνομικών και άλλων μελών ομάδων άμεσης επέμβασης, καθώς πλησιάζει μια αναμέτρηση μεταξύ της πόλης και του ανεμβολίαστου ένστολου εργατικού δυναμικού της, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια προθεσμία ως τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) να εμβολιαστούν!

Ηγέτες συνδικάτων που εκπροσωπούν πυροσβέστες και αστυνομικούς έχουν αναφέρει ότι πάνω από το 1/3 των μελών τους ενδέχεται να τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών όταν η εντολή για εμβολιασμό κατά της Covid-19 τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα (1/11).

«Αν προτίθεστε να θέσετε εκτός υπηρεσίας το ένα τρίτο των ασθενοφόρων, εάν σκοπεύετε να βγάλετε το ένα τρίτο των μηχανοκίνητων ομάδων εκτός υπηρεσίας, χωρίς αμφιβολία θα αυξήσετε τους χρόνους ανταπόκρισης και θα αυξήσετε το ποσοστό θανάτων», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NY1 TV ο Άντριου Άνσπρο από το Συνδικάτο Ένστολων Πυροσβεστών.

Η διαμάχη στην πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ είναι μια ακόμη σε μια σειρά αντιπαραθέσεων σε όλη τη χώρα σχετικά με τις εντολές εμβολιασμού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA