Μενού
  • Α-
  • Α+

Η προθεσμία έληξε και τώρα η μάχη ξεκινάει! Αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης προετοιμάζονταν για να αντιμετωπίσουν ελλείψεις σε αριθμό πυροσβεστών, αστυνομικών και άλλων μελών ομάδων άμεσης επέμβασης, καθώς πλησιάζει η... «αναμέτρηση» μεταξύ της πόλης και του ανεμβολίαστου ένστολου εργατικού δυναμικού της, έληξε τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας η προθεσμία που είχαν για να εμβολιαστούν. Ηγέτες συνδικάτων που εκπροσωπούν πυροσβέστες και αστυνομικούς έχουν αναφέρει ότι πάνω από το ένα τρίτο των μελών τους ενδέχεται να τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών όταν η εντολή για εμβολιασμό κατά της Covid-19 τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα.

«Αν προτίθεστε να θέσετε εκτός υπηρεσίας το ένα τρίτο των ασθενοφόρων, εάν σκοπεύετε να βγάλετε το ένα τρίτο των μηχανοκίνητων ομάδων εκτός υπηρεσίας, χωρίς αμφιβολία θα αυξήσετε τους χρόνους ανταπόκρισης και θα αυξήσετε το ποσοστό θανάτων», δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο NY1 TV ο Άντριου Άνσπρο από το Συνδικάτο Ένστολων Πυροσβεστών. Ωστόσο, ο Δημοκρατικός δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος ανακοίνωσε την εντολή πριν από εννέα ημέρες, είπε ότι οι αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να διαχειριστούν τυχόν κενά προσωπικού με υπερωρίες και αλλαγές στο πρόγραμμα και επιστρατεύοντας ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων για να καλύψουν κενά τραυματιοφορέων στην Πόλη της Νέας Υόρκης.

Συζητώντας αυτές τις κινήσεις με δημοσιογράφους χθες Πέμπτη, ο ντε Μπλάζιο επεσήμανε ότι η πόλη αντιμετώπισε ελλείψεις προσωπικού και πέρυσι, όταν πολλοί ένστολοι μολύνθηκαν από τον κορονοϊό. Η διαμάχη στην πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ είναι μια ακόμη σε μια σειρά αντιπαραθέσεων σε όλη τη χώρα σχετικά με τις εντολές εμβολιασμού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι ένστολοι εργαζόμενοι στην Πόλη της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων σε εγκαταστάσεις υγιεινής, πραγματοποίησαν αρκετές διαδηλώσεις αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας χθες Πέμπτη στην επίσημη κατοικία του δημάρχου. Πολλοί είπαν ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η λεγόμενη φυσική ανοσία όσων προσβλήθηκαν από κορονοϊό, η οποία σύμφωνα με την ένωση πυροσβεστών περιλαμβάνει το 70% των μελών της.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι της πόλης τονίζουν ότι ενώ η έρευνα δεν έχει ακόμη καθορίσει τον βαθμό ανοσίας που φέρνουν προηγούμενες λοιμώξεις από την Covid, είναι ευρέως αποδεκτό ότι τα εμβόλια αυξάνουν την προστασία - ακόμη και για όσους έχουν μολυνθεί. Ο ντε Μπλάζιο είπε ότι μόνο το 76% των ενστόλων εργαζομένων που βρίσκεται αντιμέτωπο με την προθεσμία εντολής εμβολιασμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σε σύγκριση με το 86% των εργαζομένων στην πόλη συνολικά. Εντός αυτής της ομάδας των ενστόλων είπε ότι το χαμηλότερο ποσοστό ήταν μεταξύ των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα με 64%, ενώ σχεδόν τα τρία τέταρτα των αστυνομικών έχουν συμμορφωθεί με την εντολή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA