Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δική του φιέστα προσπάθησε να στήσει στην Ιταλία ο Ζαΐχ Μπολσονάρου αλλά ούτε αυτό πήγε τόσο καλά όσο περίμενε! Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας τιμήθηκε στην Ανγκουιλάρα Βενέτα, κοντά στη Βενετία, στη βορειοανατολική Ιταλία, με τον τίτλο του επίτιμου δημότη αυτής της πόλης των 4.000 κατοίκων από την οποία προέρχονται οι πρόγονοί του, εν μέσω διαδηλώσεων από αντιπάλους και υποστηρικτές αυτής της απόδοσης του τίτλου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε μια κομψή βίλα του 17ου αιώνα κοντά, όπου ο Μπολσονάρου δείπνησε με περίπου 200 καλεσμένους. «Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ. Νομίζω ότι αυτό φαίνεται. Από εδώ έφυγαν οι παππούδες μου. Με ευχαριστεί που περιτριγυρίζομαι από καλούς ανθρώπους», είπε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AGI. «Ήταν θέλημα Θεού να γίνω πρόεδρος της Βραζιλίας (...) κάνουμε εξαιρετική δουλειά που σίγουρα αναγνωρίζεται από τον κόσμο αλλά όχι από τα μέσα ενημέρωσης».

Στα τέλη του 19ου αιώνα, μαστιζόμενοι από τη φτώχεια, περίπου χίλιοι κάτοικοι της Ανγκουιλάρα Βενέτα, από όπου κατάγονται οι πρόγονοι του Μπολσονάρου, μετανάστευσαν στη Βραζιλία. Το πρωί, περίπου 200 άτομα διαδήλωσαν κατά της απόδοσης αυτού του τιμητικού τίτλου στον Βραζιλιάνο ακροδεξιό πρόεδρο, αντικείμενο πολλών επικρίσεων στη διεθνή πολιτική σκηνή τόσο για την περιβαλλοντική του πολιτική όσο και για τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19 που έχει σκοτώσει πάνω από 600.000 ανθρώπους στη χώρα του, στον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, μετά τις ΗΠΑ. Σε ένα μεγάλο πλακάτ διαδηλωτές είχαν γράψει «Έξω ο Μπολσονάρου». Σε ένα πλακάτ αναγραφόταν: «Η Ανγκουιλάρα αγαπά τη Βραζιλία αλλά όχι τον Μπολσονάρου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA