Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Τζασίντα Άρντερν, πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, έκανε το γύρο του διαδικτύου καθώς η 3χρονη κόρη της, Νιβ, εμφανίστηκε ξαφνικά και διέκοψε την online συνομιλία της για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Υπενθυμίζεται, ότι η Άρντερν τα έχει πάει περίφημα στη διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης, καθώς από την αρχή της πανδημίας μετρά μόλις 32 νεκρούς και λιγότερα από 8.000 κρούσματα. 

Η πρωθυπουργός μιλούσε σχετικά με την αλλαγή των περιορισμών όταν η Νιβ που ξέφυγε της προσοχής της γυναίκας που την πρόσεχε επισκέφθηκε το δωμάτιο της μητέρας της, ενώ είχε περάσει η ώρα όπου θα έπρεπε να βρίσκεται στο κρεβάτι της. «Μαμά;», ακούγεται μια φωνή. «Θα έπρεπε να είσαι στο κρεβάτι» της απάντησε η Νεοζηλανδή πολιτικός και συνέχισε: «Είναι ώρα για να πας στο κρεβάτι γλυκιά μου. Πήγαινε ξάπλωσε και θα έρθω να σε δω σε λίγο».

Έπειτα, μιλώντας ξανά στο ακροατήριό της, είπε: «Συγγνώμη από όλους». Ανέφερε πως η μητέρα της ήταν παρούσα και πως θα τη βοηθούσε για να βάλουν τη μικρή Νιβ για ύπνο. Ωστόσο, εκείνη ήταν ασταμάτητη. Εμφανίστηκε και πάλι αργότερα αναγκάζοντας την Πρωθυπουργό να ολοκληρώσει τη διαδικασία. «Συγγνώμη γλυκιά μου που παίρνει τόση ώρα», είπε η Άρντερν και εξήγησε στους συνομιλητές της πως θα έπρεπε να σταματήσουν τη ζωντανή μετάδοση.

Η Τζασίντα Άρντερν είχε πάρει μαζί της την μόλις τριών μηνών τότε κόρη της τον Σεπτέμβριο του 2018 κατά την ομιλία της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, και έγινε έτσι η πρώτη παγκόσμια ηγέτης που συμμετείχε σε συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης μαζί με το παιδί της.  Να σημειωθεί ότι μόνο το Πακιστάν και η Νέα Ζηλανδία έχουν κυβερνηθεί από γυναίκες πρωθυπουργούς που έχουν μείνει έγκυες κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Ωστόσο, ο τρόπος αντιμετώπισής τους ήταν τελείως διαφορετικός στις δύο αυτές χώρες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA