Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια οικογένεια στο Περού πίστευε ότι είχε αγοράσει ένα σκυλί, αλλά σύντομα διαπίστωσαν ότι τελικά επρόκειτο για μια αλεπού των Άνδεων αφού επιτέθηκε σε άλλα ζώα στη γειτονιά τους. Η συνειδητοποίηση επήλθε όταν άρχισε να κατασπαράζει τα οικόσιτα ζώα της γειτονιάς. 

Οι Σοτέλος αγόρασαν το «κουτάβι» για 11 € από ένα μικρό κατάστημα στη Λίμα, πιστεύοντας ότι ήταν ένα... καθαρόαιμο χάσκι. Μετά από λίγες μέρες, όμως, κατάλαβαν ότι πρόκειται για άλλο είδος ζώου, καθώς άρχισε να κυνηγά ινδικά χοιρίδια, πάπιες και άλλα πουλερικά. 

Τελικά, αποδείχθηκε ότι ο «Run Run» (αυτό το όνομα του έδωσε η οικογένεια)  ήταν μια αλεπού των Άνδεων. Ένα ζώο με λεπτά πόδια, θαμνώδη ουρά, μυτερό κεφάλι και προεξέχοντα αυτιά, που μοιάζει πάντως περισσότερο με λύκο ή τσακάλι παρά με αλεπού. Η Εθνική Υπηρεσία Δασών και Άγριας Πανίδας στο Περού αναφέρει ότι τα άγρια αυτά ​​ζώα πιάνονται συχνά από διακινητές από τις περιοχές του Αμαζονίου και πωλούνται παράνομα στη Λίμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA