Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε ότι προειδοποίησε τον CEO του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ για πολιτικές αναταραχές στις ΗΠΑ, μόλις μία ημέρα πριν από τη θανατηφόρα εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο. Ο πρίγκιπας Χάρι βρέθηκε ως ομιλητής σε μια συνεδρίαση που συζητούσε εάν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλουν στην παραπληροφόρηση και στο διαδικτυακό μίσος.

«Τον προειδοποίησα ότι η στην πλατφόρμα του διακινείται η ιδέα του να γίνει πραξικόπημα», είπε ο πρίγκιπας Χάρι στο τεχνολογικό φόρουμ RE:WIRED στις ΗΠΑ. «Αυτό το email στάλθηκε την προηγούμενη μέρα. Και μετά συνέβη η εισβολή και έκτοτε δεν έχω νέα του», είπε ο δούκας του Σάσεξ. Στην ομιλία του, υπογράμμισε πως το Διαδίκτυο «ορίζεται από μίσος, διχασμό και ψέματα. Αυτό δεν είναι σωστό».

Η εμφάνισή του αυτή έρχεται δύο εβδομάδες αφότου μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων αποφάνθηκε ότι το 70% του μίσους που απευθύνεται στον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ στο Twitter προκλήθηκε από μόλις 55 λογαριασμούς.

Στις 5 Ιανουαρίου και στις 6 Ιανουαρίου 2021 υποστηρικτές του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον, για να διαμαρτυρηθούν για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 και να υποστηρίξουν το αίτημα του Τραμπ προς τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς και το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, να απορρίψουν τη νίκη του εκλεγμένου Τζο Μπάιντεν. Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο συλλαλητήριο "Σώστε την Αμερική", μια προγραμματισμένη εκδήλωση στην "Έλλειψη", όπου οι παρευρισκόμενοι άκουσαν ομιλίες του προέδρου Τραμπ, αλλά και του γιου του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου, καθώς και του Ρούντι Τζουλιάνι. Η διαδήλωση κατέληξε σε ταραχή και το κτίριο του Καπιτωλίου παραβιάστηκε από τους υποστηρικτές του Τραμπ. Ένας αστυνομικός κι ένας διαδηλωτής έχασαν τη ζωή τους. Περισσότερα από 670 άτομα έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA