Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 11 Ιουλίου, ο δισεκατομμυριούχος, Ρίτσαρντ Μπράνσον, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, καθώς κέρδισε στην «στροφή» του Τζεφ Μπέζος και Έλον Μασκ και ταξίδεψε πρώτος στο Διάστημα και μάλιστα με κινητήρα που αναπτύχθηκε από εταιρεία που ίδρυσε ο ίδιος το 2004. Αν και γύρισε σώος, αβλαβής κι ευτυχισμένος από αυτό το δεκάλεπτο ταξίδι, πήγε να χάσει τη ζωή του από ατύχημα που είχε με το ποδήλατό του, καθώς έπεσε πάνω σε συναθλητή του κατά τη διάρκεια αγώνα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. 

Ο 71χρονος μετείχε σε αγώνα που διοργανώθηκε προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπική οργάνωση που έχουν ιδρύσει τα παιδιά του. Ο αγώνας περιελάμβανε ποδηλασία, ιστιοπλοΐα, καγιάκ, πεζοπορία και κολύμβηση. Σε μια απότομη στροφή, όμως, με το ποδήλατό του, κόπηκαν τα φρένα του. 

https://twitter.com/DailyMailUK/status/1458482863423229952?ref_src=twsrc^tfw

«Πάτησα και τα δύο φρένα μου, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Πήγαινα ολοένα και πιο γρήγορα. Οι επιλογές μου ήταν να πέσω από τον γκρεμό, να χτυπήσω το αυτοκίνητο ή να πέσω πάνω στον Φέλιξ (Στελμάστσεκ)», είπε, αναφερόμενος σε συναθλητή του.  «Έπιασα και τα δύο φρένα όσο πιο σφιχτά μπορούσα- μετά έμαθα ότι έπρεπε να είχα δοκιμάσει να αφήσω το ένα και να το πατήσω πάλι- αλλά δεν δούλεψαν. Φώναξα στον Φέλιξ “τα φρένα δεν δουλεύουν” αλλά δεν είχε ευκαιρία να κάνει στην άκρη. Συγκρουστήκαμε δυνατά», συνέχισε ο δισεκατομμυριούχος. 

https://www.instagram.com/reel/CWGSJ4FoolQ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Πέσαμε και οι δύο από τα ποδήλατά μας, τα κεφάλια και τα σώματά μας χτύπησαν με φόρα στον δρόμο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κράνη έσωσαν τη ζωή μας και δεν ήταν η πρώτη φορά», τόνισε.  «Μείναμε και οι δύο ξαπλωμένοι στον δρόμο καθώς η υπόλοιπη ομάδα συγκεντρωνόταν γύρω μας. Έμεινα ακίνητος, ελπίζοντας ότι δεν είχα μείνει παράλυτος. Αργά, κίνησα τα άκρα μου και ήμουν ανακουφισμένος που ανταποκρίθηκαν. Ευτυχώς και ο Φέλιξ ήταν εντάξει», συνέχισε. Ο συναθλητής του σχολίασε αστειευόμενος ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιος τον πετά από τον δρόμο και του ζητά συγγνώμη προκαταβολικά. «Ήταν πολύ ευγενικό», συμπλήρωσε. 

Ο Μπράνσον και ο συναθλητής του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ο επιχειρηματίας έχει εκδορές, μελανιές, ένα «εξαιρετικά μεγάλο εξόγκωμα» στο ισχίο και ένα «τεράστιο» αιμάτωμα στο πόδι. «Αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα», παραδέχθηκε και υπενθύμισε ότι είναι το δεύτερο σοβαρό ατύχημά του με ποδήλατο, έπειτα από ένα που είχε το 2016. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA