Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία πρωτοφανής υπόθεση δολοφονίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Θετοί γονείς κατηγορούνται πως βασάνιζαν το 6χρονο κοριτσάκι τους κλείνοντάς το σε κλουβί σκύλου και στη συνέχεια εξαφάνισαν τη σορό του. Το έγκλημα αποκαλύφθηκε μετά την κατάθεση της 12χρονης αδερφής της στην αστυνομία, που ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά ζούσαν μία «κόλαση». 

Σύμφωνα με το Fox, ο 52χρονος Ισαάκ Καλούα και η 43χρονη Λεχούα Καλούα συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα της Χαβάης Χονολουλού και κατηγορούνται για τη δολοφονία της θετής τους κόρης, της 6χρονης Ισαβέλλα Αριελ Καλούα. Οι Καλούα είχαν υιοθετήσει τέσσερα παιδιά, την Ισαβέλλα, τα δύο βιολογικά της αδέρφια και ακόμα ένα παιδάκι. 

Ο Ισαάκ και η Λεχούα δήλωσαν την εξαφάνιση της Ισαβέλλας στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 λέγοντας στους αστυνομικούς πως την είχαν δει τελευταία φορά το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου να κοιμάται στο δωμάτιό της. Ωστόσο οι αστυνομικοί εικάζουν πως η 6χρονη Ισαβέλλα είχε δολοφονηθεί ένα μήνα νωρίτερα, καθώς στις κάμερες ασφαλείας στην οικία των Καλούα εθεάθη τελευταία φορά στις 12 Αυγούστου 2021. 

«Κόλαση» για τα υιοθετημένα παιδιά 

Η αδερφή της Ισαβέλλα που, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που διέρρευσαν σε αμερικανικά ΜΜΕ, γεννήθηκε το 2009, κατέθεσε στην αστυνομία πως οι γονείς της είπαν να κρατήσει μυστικό και να μην πει σε κανέναν πως έβλεπε την 6χρονη κλεισμένη σε κλουβί για σκύλους με το στόμα και τη μύτη δεμένα με μονωτική ταινία. 

Η 12χρονη αδελφή της Ισαβέλλας είπε στους αστυνομικούς, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που έρχονται στη δημοσιότητα, ότι «η Ισαβέλλα ήταν μέσα σε ένα κλουβί σκύλου στο μπάνιο, με το στόμα της και τη μύτη της κλεισμένα με μονωτική ταινία και δεν ξυπνούσε». Το παιδί είπε ότι ήξερε ότι η Ισαβέλλα ήταν νεκρή γιατί την είχε δει σε αυτή την κατάσταση.

Σύμφωνα με την κατάθεση της αδερφής, η μητέρα Λεχούα γέμισε την μπανιέρα του σπιτιού με νερό και έβαλε μέσα την Ισαβέλλα για να δει αν θα ξυπνούσε, ωστόσο το παιδί δεν αντέδρασε. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε η 12χρονη στην κατάθεσή της, η Λεχούα και ο Ισαάκ της ζήτησαν να τους βοηθήσει για να μεταφέρουν την 6χρονη στο δωμάτιό της. 

Λίγες μέρες αργότερα ο Ισάακ προσποιούνταν πως είχε συμπτώματα κορονοϊού για να μην πάει στην εργασία του και βρισκόταν σπίτι για να βοηθήσει την Λεχούα «να απαλλαγεί από τα αποδεικτικά στοιχεία», σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η 12χρονη και συμπεριλαμβάνονται στα δικαστικά έγγραφα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σορός της Ισαβέλλα δεν έχει βρεθεί και οι αστυνομικοί την θεωρούν νεκρή. Ωστόσο ο δικηγόρος του ζευγαριού ισχυρίζεται πως είναι αθώοι. 

Κλουβί σκύλου 

Η 12χρονη είπε ακόμη στην αστυνομία ότι ο Λεχούα Καλούα αγόρασε το κλουβί σκύλου από το Διαδίκτυο παρόλο που δεν είχαν σκύλο. Η θετή μητέρα υποστήριξε ότι το αγόρασε γιατί η Ισαβέλλα τριγυρνούσε κρυφά τα βράδια στο σπίτι και ήθελε να φάει επειδή πεινούσε. Η 12χρονη από την πλευρά της είπε ότι η Ισαβέλλα πεινούσε επειδή οι γονείς δεν τους τάιζαν και ενίοτε έκρυβε φαγητά. Μάλιστα κατήγγειλε ότι κάθε βράδυ η Ισαβέλλα βρισκόταν στο κλουβί. Οι γονείς, όταν κατήγγειλαν την εξαφάνιση του παιδιού κατέθεσαν στην αστυνομία ότι η Ισαβέλλα συνήθιζε να πηγαίνει τις νύχτες στο γκαράζ και συχνά αποκοιμιόταν αφήνοντας τις πόρτες ξεκλείδωτες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA