ΔΙΕΘΝΗ
17/11/2021 16:08

Νέα Ζηλανδία: Βρέθηκαν πτώματα ανθρακωρύχων 11 χρόνια μετά τη μεγάλη καταστροφή

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας είχε ξοδέψει περισσότερα από 50 εκατομμύρια NZ $ (περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ) για την εξερεύνηση της σήραγγας πρόσβασης σε μια προσπάθεια να βρει τα λείψανα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νέα Ζηλανδία: Βρέθηκαν πτώματα ανθρακωρύχων 11 χρόνια μετά τη μεγάλη καταστροφή
Πηγή: AP
Ανάγνωση:

Μόλις λίγες ημέρες πριν την 11η επέτειο από το χειρότερο δυστύχημα σε ορυχείο της Νέας Ζηλανδίας, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει βρει τα πτώματα δύο, πιθανών τριών, από τους αγνοούμενους ανθρακωρύχους με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας. Η φονική έκρηξη μέσα στο ορυχείο εκείνο τον Νοέμβριο του 2010 είχε σκοτώσει 29 εργάτες. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στη διαρροή αερίου.

Από τότε, οι οικογένειες πολλών εργατών αγωνίζονταν να βρεθούν τα απομεινάρια των αγαπημένων τους. Η τραγωδία – η χειρότερη της Νέας Ζηλανδίας μέσα σε έναν αιώνα- αντηχούσε ανά τον κόσμο, αφού μεταξύ των θανόντων ήταν 24 Νεοζηλανδοί, δύο Αυστραλοί, δύο Βρετανοί πολίτες και ένας Νοτιοαφρικανός.

Την Τετάρτη, μόλις δύο ημέρες πριν την συμπλήρωση 11 ετών από το εργατικό δυστύχημα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν κάποια από τα λείψανα ωστόσο στο σημείο που βρίσκονται δεν είναι δυνατόν να ανασυρθούν. «Έχουμε ανακτήσει κάποιες φωτογραφίες από τις γεωτρήσεις που επιβεβαιώνουν δύο θανάτους, δύο πτώματα, με την πιθανότητα και ενός τρίτου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας είχε ξοδέψει περισσότερα από 50 εκατομμύρια NZ $ (περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ) για την εξερεύνηση της σήραγγας πρόσβασης σε μια προσπάθεια να βρει τα λείψανα. Φέτος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρηματοδοτεί αυτήν την αποστολή, αλλά θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αστυνομική έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΝΕΚΡΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ