Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βέλγιο: Ιερείς έκαναν παρασέλα με εκκλησιαστικά άμφια

Μία επίδειξη μόδας διαφορετική - Στη θέση των μοντέλων βρέθηκαν ιερείς και αντί για δημιουργίες υψηλής ραπτικής το κοινό έβλεπε άμφια από το παρελθόν

Πηγή: BELGIUM-RELIGION-RUNWAY
Πηγή: BELGIUM-RELIGION-RUNWAY

Μία επίδειξη μόδας διαφορετική από τις άλλες έλαβε χώρα στο Βέλγιο. Στη θέση των μοντέλων βρέθηκαν ιερείς και αντί για δημιουργίες υψηλής ραπτικής το κοινό έβλεπε άμφια από το παρελθόν.

Η επίδειξη έγινε στην πόλη Τουρνέ και ως στόχο είχε να προβάλει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Οι ιερείς έκαναν... πασαρέλα με εκκλησιαστική μουσική. Όσο για το κόστος των αμφίων, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Το κόστος του ακριβότερου φτάνει τις 300.000 ευρώ. Πρόκειται για αυτό που φορούσε ο επίσκοπος της Γαλλίας τον 15ο αιώνα, και είναι ραμμένο με χρυσή κλωστή και μαργαριτάρια.

Ο Ρούντι Όψομερ, πρόεδρος των Φίλων του Καθεδρικού Ναού της βελγικής πόλης, δήλωσε ότι τα ενδύματα φυλάσσονταν συνήθως στους θαλάμους της εκκλησίας, μακριά από τα μάτια του κοινού. «Είναι μια ευκαιρία να δούμε αυτά τα ρούχα υπό ένα άλλο πρίσμα, πέρα από το θρησκευτικό», δήλωσε.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#πασαρέλα #Ιερείς #Βέλγιο #Μοντέλο

Best of Internet