Μενού
  • Α-
  • Α+

Έκκληση στους κατοίκους της Αργεντινής να εμβολιαστούν πλήρως κατά της COVID-19 όταν έρθει την επόμενη χρονιά το φθινόπωρο στο νότιο ημισφαίριο, έκανε χθες Τετάρτη η υπουργός Υγείας, η Κάρλα Βιτσότι.

Μέχρι προχθές Τρίτη, «το 80% των ανθρώπων στην Αργεντινή είχε λάβει τουλάχιστον μια δόση» εμβολίου για την COVID-19, ενώ το 60%, δηλαδή περίπου 27,5 εκατ., «είχαν εμβολιαστεί πλήρως», διευκρίνισε η κ. Βιτσότι, σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων TELAM.

«Η ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος του εμβολιασμού και η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων έχει πολύ μεγάλη σημασία, διότι στο βόρειο ημισφαίριο βλέπουμε την πανδημία των ανεμβολίαστων», επέμεινε η υπουργός Υγείας, αναφερόμενη κυρίως στην έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη και σε τμήματα των ΗΠΑ.

«Γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε καλά ενόψει του φθινοπώρου, όλος ο πληθυσμός πρέπει να έχει εμβολιαστεί πλήρως και να έχει λάβει ενισχυτικές δόσεις», τόνισε η Κάρλα Βιτσότι, διαβεβαιώνοντας πως «τα καλά νέα είναι πως έχουμε αποθέματα».

Η περίοδος του φθινοπώρου στο νότιο ημισφαίριο ξεκινά στα μέσα του Ιουνίου του 2022. Αφότου εκδηλώθηκε στην επικράτεια της Αργεντινής η πανδημία του νέου κορονοϊού, τον Μάρτιο του 2020, ο απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τους 116.313 νεκρούς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου 5.310.334 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA