Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν... ζει και βασιλεύει. Ο Νο.1 εχθρός του καθεστώτος του Ερντογάν, είναι ζωντανός και συνεχίζει τον αγώνα του για την «εκθρόνιση» του Τούρκου προέδρου από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, όπου ζει αυτοεξόριστος. Πριν από λίγες ώρες κυκλοφόρησε μια φήμη στη γείτονα, που ήθελε έναν μυστικό πράκτορα της Τουρκίας να εισβάλλει στο σπίτι του θρησκευτικού ηγέτη και να τον δολοφονεί δηλητηριάζοντάς τον. Ωστόσο, η πλευρά Γκιουλέν δημοσίευσε σημερινό βίντεο στο οποίο τον δείχνει να προσεύχεται.

Η «είδηση» διέρρευσε από τον δικηγόρο Μπουράκ Μπεκίρογλου, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, ότι αξιωματικός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών εισχώρησε στην έπαυλη, όπου διέμενε ο αρχηγός του FETO. Ωστόσο, λίγο αργότερα, η ιστοσελίδα «TR724», που διατηρεί στενές επαφές με το FETO, προχώρησε σε διάψευση της είδησης του θανάτου του Φετουλάχ Γκιουλέν, όμως ο φιλοκυβερνητικός Τύπος υποστήριζε ότι ο «εχθρός» είναι νεκρός, και τηρείται σιγή ιχθύος, καθώς πρόκειται για επτασφράγιστο κρατικό μυστικό...

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζητάει συχνά την έκδοσή του από τις ΗΠΑ. Το 2013 η συμμαχία «Ερντογάν - Γκιουλέν» τερματίστηκε, όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα ότι βρισκόταν πίσω από τις έρευνες διαφθοράς στη χώρα και πως έχει εγκαθιδρύσει ένα «παράλληλο κράτος» με στόχο να τον ανατρέψει.

Η αντίδραση του Ερντογάν μετά τη ρήξη τους ήταν ακραία, καθώς προχώρησε σε εκκαθαρίσεις εκατοντάδων αξιωματικών, περιλαμβανομένων και στρατηγών, έκλεισε σχολεία και απέλυσε χιλιάδες αστυνομικούς. Παράλληλα, επιτέθηκε και σε Μέσα Ενημέρωσης που θεωρούσε ότι έτρεφαν... συμπάθεια στον Γκιουλέν.

https://www.youtube.com/watch?v=PaJ3AAR3H4Y
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA