Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τη στιγμή που το αρχικό κύμα του κορονοϊού σταμάτησε τον κόσμο πέρυσι, το Geranium του Rasmus Kofoed στην Κοπεγχάγη ήταν ένα από τα πρώτα εστιατόρια τριών αστέρων Michelin που άνοιξε ξανά τις πόρτες για τους πελάτες του. 

Τον περασμένο Ιούνιο, το εστιατόριο (Νο.2 στη λίστα των 50 Καλύτερων Εστιατορίων στον Κόσμο) άρχισε να σερβίρει ξανά δείπνο, αλλά για το μεσημεριανό γεύμα έκανε κάτι εντελώς διαφορετικό, απόφαση που πήρε ο Kofoed πριν από την πανδημία: αφαίρεσε εντελώς το κρέας από το μενού. Ο Kofoed «βάφτισε» μάλιστα το εγχείρημα με το όνομα της μητέρας του: Angelika.

«Ξεκίνησα μια φυτική διατροφή πριν από πέντε μήνες και αισθάνομαι υπέροχα», είχε δηλώσει ο Kofoed στο Robb Report πέρυσι, λίγες μέρες πριν το εστιατόριο ανοίξει ξανά. «Εμπνεύστηκα να διδάξω τους ανθρώπους να μαγειρεύουν υγιεινά, φυτικά τρόφιμα στο σπίτι, οπότε αυτή είναι η αποστολή με το Angelika».

Διαβάστε περισσότερα στο www.insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA