Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ,  θα μπορούσε να πληρώσει 156.000 δολάρια σε νομικά έξοδα για κάθε άτομο που έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Ο Τραμπ κέρδισε 105 εκατ. δολάρια από τα ψέματα που διέδωσε για να υποκινήσει την επίθεση που απείλησε τη Δημοκρατία στις ΗΠΑ, αλλά προς στιγμήν δεν έχει βοηθήσει κανέναν από τους περίπου 700 συλληφθέντες, σύμφωνα με την αμερικανική έκδοση της HuffPost.  «Πολλοί άνθρωποι που πήγαν εκεί εκείνη την ημέρα είναι σήμερα απογοητευμένοι από την αδιαφορία του Τραμπ», είπε ένας δικηγόρος υπεράσπισης στη HuffPost διατηρώντας την ανωνυμία του. «Αν ο Πρόεδρος Τραμπ έχει σκοπό να παρέμβει και να βοηθήσει, η ώρα να το κάνει είναι τώρα».

Ο Άλμπερτ Γουάτκινς, ο δικηγόρος του αυτοαποκαλούμενου «σαμάνο του QAnon», ανθρώπου που στηρίζει διακαώς την θεωρία συνωμοσίας QAnon (μια ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει, χωρίς κανένα στοιχείο, ότι ο Τραμπ είναι απέναντι από ένα «βαθύ κράτος» παιδεραστών και διακινητών ανθρώπων),που την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε σε τριάμισι χρόνια ομοσπονδιακή φυλάκιση για τον ρόλο του στην επίθεση, ήταν πολύ πιο ωμός μιλώντας σε δημοσιογράφους αργότερα για το τι πρέπει να κάνει ο Τραμπ.  «Θα του έλεγα, «Ξέρεις τι; Έχεις μερικά γ....πράγματα να κάνεις. Συμπεριλαμβανομένου του ξεκαθαρίσματος αυτής της σκ... ταραχής που δημιούργησες και τις ζωές των ανθρώπων που γ.... μέσα σε μια μέρα», είπε χαρακτηριστικά. 

Συνολικά, 670 ταραξίες από την εισβολή στο Καπιτώλιο αντιμετωπίζουν αμαύρωση του ποινικού τους μητρώου, ενώ αναγκάζονται να πληρώσουν αβάσταχτες αποζημιώσεις, αγγίζοντας πολλές φορές και τα εξαψήφια ποσά. Και όλα αυτά, επειδή πίστεψαν τα ψέματα του Τραμπ, ότι δηλαδή οι αμερικανικές εκλογές το Νοεμβρίου ήταν στημένες και έπρεπε να κάνουν κάτι για το καλό της Αμερικής. Η Cynthia Hughes, που συγκεντρώνει χρήματα για τους κατηγορούμενος της 6ης Ιανουαρίου, εμφανίστηκε στο podcast του φίλου και συμβούλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, και τον προέτρεψε να δράσει άμεσα. «Είμαστε απογοητευμένοι που δεν έχει μιλήσει και δεν έχει δράσει ακόμη», εξηγεί. O Τραμπ δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη μέχρι στιγμής και το μόνο που έχει κάνει είναι να πει δημόσια πως «αυτά τα άτομα βιώνουν μια ανήθικη επίθεση από την κυβέρνηση Μπάιντεν». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA