Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον εντοπίστηκαν στη Βαυαρία, ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο (27/11) το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου της Γερμανίας. Οι δύο ασθενείς, που έχουν τεθεί σε απομόνωση, έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου στις 24 Νοεμβρίου, προτού δηλαδή να χαρακτηριστεί η Νότια Αφρική από τις γερμανικές αρχές «περιοχή παραλλαγής του ιού».

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ ακύρωσε την τριήμερη περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία. Ο Σταϊνμάιερ επρόκειτο να ταξιδέψει αύριο, Κυριακή, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ την Τετάρτη θα επισκεπτόταν το Κατάρ. Η απόφαση της ακύρωσης ελήφθη λόγω των εξελίξεων του τελευταίου 24ωρου, εξήγησε το γραφείο του, αναφερόμενο στην ανάδυση της νέας παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2.

Την ίδια ώρα, το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον εντοπίστηκε και στην Ιταλία: Πρόκειται για άνδρα που κατοικεί στην Καμπανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα, σήμερα, ανακοινώθηκε πως εντοπίστηκαν δύο θετικά κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον και στη Βρετανία, με αποτέλεσμα την ανακοίνωση νέων μέτρων από τον Μπόρις Τζόνσον. «Αργά χθες το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενημερώθηκα ότι εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της νέας παραλλαγής Ομικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ένα στο Τσέλμσφορντ και το άλλο στο Νότινγχαμ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ.

Τα δύο αυτά πρόσωπα και όλα τα μέλη των νοικοκυριών τους υποβάλλονται εκ νέου σε διαγνωστικά τεστ και έχουν κληθεί να απομονωθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και η ιχνηλάτηση των επαφών τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Η Αγγλία θα προσθέσει ακόμη το Μαλάουι, την Μοζαμβίκη, την Ζάμπια και την Ανγκόλα στην ταξιδιωτική «κόκκινη λίστα» της από τις 0400 GMT της Κυριακής. Η λίστα ήδη περιλαμβάνει την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, την Ναμίμπια, τη Νότια Αφρική και την Ζιμπάμπουε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA