Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Μπελενένσες απασχόλησε το Σαββατοκύριακο τον πορτογαλικό και όχι μόνο Τύπο, καθώς υπήρξε θύμα της... αναλγησίας της Μπενφίκα, η οποία σε παιχνίδι παρωδία κέρδιζε 7-0 στο 48ο λεπτό. Η Μπελενένσες αναγκάστηκε να παίξει εξ' αρχής του αγώνα με 9 παίκτες λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Το χειρότερο νέο που πλέον αποκτά και παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι ότι από τα κρούσματα της ομάδας τα 13 καταγράφησαν με την μετάλλαξη Όμικρον, τα πρώτα στην Πορτογαλία με την νέα παραλλαγή.

Διαβάστε ακόμη: ΠΟΥ: Ο παγκόσμιος κίνδυνος από το νέο στέλεχος είναι πολύ υψηλός

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής δημόσιας υγείας DGS, όλα τα κρούσματα είναι σχετιζόμενα με παίκτες και προσωπικό της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λισσαβώνας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσιμπανκ Φέτε, αμυντικός της Μπελενένσες που νοσεί επίσης με κορονοϊό, βρέθηκε θετικός μετά την επιστροφή του από τη Νότια Αφρική, όπου είχε πάει για αγώνα με την εθνική του ομάδα. «Βρισκόμαστε όλοι σε απομόνωση εκτός από την ομάδα νέων που δεν είχε παίξει το Σάββατο, 44 άτομα βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι τους» δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της ομάδας. «Δύο ή τρεις παίκτες και δύο ή τρεις παράγοντες έχουν συμπτώματα, αλλά τίποτα σοβαρό, οι υπόλοιποι είναι ασυμπτωματικοί. Όλοι περιμένουν να επαναλάβουν τις εξετάσεις μόλις δώσει την έγκριση η αρχή δημόσιας υγείας» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας με την Μπενφίκα διακόπηκε ύστερα από διαβουλεύσειες με τους αξιωματούχους των δύο ομάδων, με τους φιλάθλους της Μπενφίκα να αποδοκιμάζουν την ομάδα τους για τα 7 γκολ που έβαλε σε μία φανερά ανύμπορη αντίπαλο.

Στην Ευρώπη, η οποία ήδη έχει δεχθεί το σφοδρό χτύπημα του τέταρτου κύματος του κορονοϊού, ολοένα και αυξάνονται οι χώρες που παίρνουν νέα περιοριστικά μέτρα για να αποφευχθεί η διασπορά του Ομικρον αλλά παράλληλα αυξάνονται και οι χώρες που ανακοινώνουν πως βρέθηκαν κρούσματα από την εν λόγω μετάλλαξη στις επικράτειες τους. Αναλυτικά, η μετάλλαξη Ομικρον (B.1.1.529) έχει «εμφανιστεί» μέχρι στιγμής σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Τσεχία, ενώ η Ελβετία έχει δηλώσει ένα ύποπτο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA