Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σουηδία: Ξανά στην πρωθυπουργία η Μαγκνταλένα Άντερσον μετά την παραίτηση εξπρές

Η Άντερσον έγινε το πρωί της Δευτέρας η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σουηδία - Παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από την αποχώρηση των Πράσινων από τον κυβερνητικό συνασπισμό - Έμεινε στη θέση της πρωθυπουργού μόλις για 8 ώρες

Πηγή: Twitter
Πηγή: Twitter

Το σουηδικό κοινοβούλιο εξέλεξε τη Μαγκνταλένα Άντερσον ως νέα πρωθυπουργό της χώρας για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Η πρώην υπουργός Οικονομικών επικράτησε στην ψηφοφορία, όπως την περασμένη εβδομάδα, όπου είχε όμως παραιτηθεί λίγες ώρες αργότερα, αφού ο μικρότερος εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού αποχώρησε μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού. Η Άντερσον θα σχηματίσει πλέον κυβέρνηση μειοψηφίας, που θα αποτελείται μόνο από το δικό της κόμμα.

Έμεινε στη θέση του πρωθυπουργού μόλις για οκτώ ώρες, καθώς δεν «πέρασε» από τη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός, με συνέπεια να αποχωρήσει το κόμμα των Πρασίνων από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Πάντως, πριν παραιτηθεί, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής Αντρέας Νόρλεν ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να ηγηθεί μιας μονοκομματικής σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, ορίστηκε η νέα ψηφοφορία στη σουηδική βουλή Riksdag των 349 εδρών και πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Σουηδία #πρωθυπουργός #κυβέρνηση

Best of Internet