Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανησυχία έχει προκαλέσει στη Λατινική Αμερική και ειδικότερα στη Βραζιλία ο εντοπισμός των δυο πρώτων κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον. Η πολιτειακή κυβέρνηση στο Σαν Πάουλου, στη νότια Βραζιλία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι επιβεβαιώθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, τα πρώτα στη Λατινική Αμερική· τα πρόσωπα που μολύνθηκαν είναι ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Η πολιτειακή γραμματεία Υγείας του Σαν Πάουλου επιβεβαίωσε την Τρίτη τα δύο πρώτα εισαγόμενα κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού στη Βραζιλία. Η επιβεβαίωση έγινε μετά την αλληλούχηση του γονιδιώματος», διευκρίνισαν οι πολιτειακές αρχές σε δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 305 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 9.710 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με 614.681 νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του κορονοϊού στην επικράτειά του, το μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής με 212 εκατομμύρια κατοίκους καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ. Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν πλέον φθάσει συνολικά τα 22.094.459· η Βραζιλία παραμένει τρίτη παγκοσμίως στην κατάταξη βάσει του αριθμού των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον ιό, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA