Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εικόνα ενός άνδρα στρίπερ παραπέμπει συνήθως σε κάποιον με γυμνασμένο σώμα, γιακά-κολάρο με παπιγιόν ή γραβάτα και μανσέτες πουκαμίσου. Το συγκεκριμένο «πρότυπο» δημιουργήθηκε πριν από 42 χρόνια στο Λας Βέγκας από τους Chippendales, τους πρώτους άνδρες στρίπερ που εμφανίστηκαν το 1979. 

Οι Chippendales ήταν οι πρώτοι άνδρες που έκαναν στριπτίζ, «σπάζοντας» το ταμπού εκείνης της εποχής αφού απευθύνονταν κατά κύριο λόγο σε γυναίκες ενώ αποτέλεσαν έμπνευση για τις ταινίες «The Full Monty» (1997) και «Magic Mike» (2012). 

Αλλά πίσω από τα ουρλιαχτά των φαν και τη διασημότητα, κρύβεται μία έχθρα που έφερε δολοφονίες, απόπειρες εμπρησμών και μία αυτοκτονία. Οι Chippendales ιδρύθηκαν από τον Somen Steve Banerjee, Ινδό που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 1969 με όνειρο να ανοίξει το δικό του κλαμπ. Εν μέσω έλλειψης πετρελαίου στη χώρα, ο Banerjee αγόρασε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και πουλούσε σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές, χρησιμοποιώντας τα κέρδη του για να νοικιάσει ένα κλαμπ στο δυτικό Λος Άντζελες. 

Εμπνεύστηκε από τα έπιπλα του 18ου αιώνα που κοσμούσαν τον χώρο που ενοικίαζε και ονόμασε το κλαμπ «Chippendales», σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει την «αφρόκρεμα» τους Λος Άντζελες στις βραδιές χορού με άνδρες που διοργάνωνε. «Μόλις η κυρία μπαίνει στο κλαμπ νιώθει διαφορετικά», είχε δηλώσει ο Banerjee στους Los Angeles Times το 1979. 

Αποφάσισε να συνεργαστεί με τον χορογράφο Nick De Noia που οραματιζόταν μία παράσταση και όχι στρίπερ που θα χορεύουν με τις «κλασσικές» για εκείνη την εποχή κινήσεις σε στύλους. Η παραγωγός των Chippendales, Candace Mayeron, είχε εξηγήσει πως ο Nick «είχε όραμα για performers και όχι για στρίπερ. Το ταλέντο του ήταν, σαν χορογράφος και σκηνοθέτης, να βρίσκει κινήσεις προκειμένου ένας μεγαλόσωμος και μυώδης άνδρας να δείχνει εξαιρετικός ενώ τις κάνει». 

https://www.instagram.com/tv/CWJ9Sx2g_Nv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Banerjee προσέλαβε άνδρες που συνάντησε στην παραλία και το γυμναστήριο, μεταμφιέζοντάς τους σε καουμπόηδες, βαρβάρους, εργάτες, Superman, που όλοι είχαν ως κοινό ότι φορούσαν G-strings. Όμως όσο η επιχείρηση μεγάλωνε και τα σόου ήταν sold out, η έχθρα ανάμεσα στον Banerjee και τον De Noia «φούντωνε». 

Η Νέα Υόρκη, οι περιοδείες και η δολοφονία

Ο De Noia να μεταφερθούν σε μεγαλύτερο κλαμπ με έδρα τη Νέα Υόρκη και ο Somen Steve Banerjee συμφώνησε. Τότε οι Chippendales «γιγαντώθηκαν» αλλά ο Banerjee αρνήθηκε στον De Noia να του κάνει αύξηση μισθού ενώ ποτέ δεν αναγνώρισε πως ήταν η ιδέα του χορογράφου που έφερε τα... μυθικά κέρδη στην επιχείρησή του. Επιχειρηματίας και χορογράφος συναντήθηκαν σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης προκειμένου να συζητήσουν. Ο De Noia συμφώνησε να δώσει τα πνευματικά δικαιώματα σε αντάλλαγμα των μισών κερδών από τις περιοδείες που θα διοργανώνονταν μελλοντικά. Τα λόγια έγιναν συμβόλαιο και οι δυο τους υπέγραψαν. 

Αμέσως μετά ο χορογράφος διοργάνωσε περιοδείες σε πολιτείες των ΗΠΑ, με τους Chippendales να εμφανίζονται ακόμα και σε στάδια. Τα κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 25 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Όμως ο Banerjee ζήλευε τον De Noia και αποφάσισε να διοργανώσει τις δικές του περιοδείες. Το αποτέλεσμα ήταν οι δυο τους να οδηγηθούν στα δικαστήρια αφού ο χορογράφος υποστήριζε πως ο επιχειρηματίας καταπάτησε το συμβόλαιο. Ο De Noia κέρδισε τη δικαστική μάχη αλλά η σχέση των άλλοτε φίλων και συνεργατών... διαλύθηκε. 

https://www.instagram.com/p/CUf-rAwPfoH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στις 7 Απριλίου 1987, ένας δολοφόνος που υποδυόταν τον ταχυδρόμο, μπήκε μέσα στο γραφείο του De Noia και τον πυροβόλησε στο πρόσωπο. Ο χορογράφος σκοτώθηκε ακαριαία. Εν τέλει αποδείχτηκε πως τον δολοφόνο Gilberto Rivera Lopez, προσέλαβε ένας βοηθός του Banerjee, ο Ray Colon και τον πλήρωσε 25.000 δολάρια. Και σαν να μην φθάνει αυτό, ο Colon είχε πληρωθεί για να πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις σε αντίπαλα κλαμπ των Chippendales. To άψυχο σώμα του De Noia βρήκε ένας υπάλληλός του ενώ οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτο τον  Banerjee από την πρώτη στιγμή, αφού δεν υπήρχαν ίχνη ληστείας, ωστόσο δεν είχαν στοιχεία. 

Ο Adonis, ο Scot και το υδροκυάνιο 

Στο μεταξύ, ο Banerjee είχε στρέψει την προσοχή του στον στρίπερ με το όνομα Adonis, τον οποίο τον θεωρούσε απειλή. Ο Adonis διοργάνωνε στις ΗΠΑ παραστάσεις με πρώην υπαλλήλους του Banerjee, μεταξύ των οποίων ήταν και ο χορευτής Read Scot. Τον Ιούλιο του 1991, ο Scot ήταν στο μικρόφωνο κατά τη διάρκεια σόου του Adonis στο Λονδίνο, όταν τον... άρπαξαν από την σκηνή δύο αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ. Μετά από χρόνια ο Scot αποκάλυψε στο People πως ένας από τους αστυνομικούς του είπε πως «υπάρχει συμβόλαιο θανάτου» και «είναι με ένεση με υδροκυάνιο, κάποιος θα έρθει κοντά σου και θα σου κάνει ένεση». 

«Πάγωσα όταν μου μίλησε ο αστυνομικός. Μπορείς να τρέξεις να κρυφτείς ή να μείνεις και να πιάσεις το δολοφόνο πριν σε σκοτώσει. Συνήθως αυτά τα ακούς στις ταινίες. Νόμιζα πως δεν συνέβαινε στη ζωή μου εκείνη τη στιγμή», είπε ο Scot και αποκάλυψε πως το πρώτο που σκέφτηκε ήταν πως πίσω από το συμβόλαιο θανάτου βρισκόταν ο Banerjee. 

https://www.instagram.com/p/CUBMMghvVUP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πληροφοριοδότης του FBI αποκάλυψε πως τον Scot θα σκότωνε ένας άνδρας με το όνομα Lynn Bressler, που είχε προσλάβει ο Ray Colon και του είχε δώσει 25.000 δολάρια. Μόλις οι άνδρες του FBI εντόπισαν τον Colon, τους ομολόγησε πως τον είχε προσλάβει ο Banerjee. Ο Somen Steve Banerjee συνελήφθη και οδηγήθηκε σε δίκη. Δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία του De Noia και την απόπειρα δολοφονίας του Scot. Το 1994, λίγες ώρες μετά την καταδίκη του σε 26 χρόνια φυλάκιση, απαγχονίστηκε στο κελί του. 

«Δεν τιμωρήθηκε όπως του άξιζε. Δεν κάθισε στη φυλακή για όσο χρόνο έπρεπε, για τη δολοφονία του Nick De Noia, επειδή κατέστρεψε ζωές, που αποπειράθηκε να σκοτώσει ανθρώπους. Ήταν δειλός», είπε ο Scot. «Ακόμα δεν τον έχω συγχωρήσει, δολοφόνησε τον μέντορά μου τον Nick», λέει σήμερα η Mayeron.

Oι Chippendales δραστηριοποιούνται μέχρι σήμερα με την αμφίεση που είχαν από το 1979. Κάθε χρόνο υπολογίζεται πως τα σόου τους βλέπουν 2 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, ενώ έχουν πραγματοποιήσει περιοδείες σε ΗΠΑ, Βόρεια και Νότια Αμερική, 60 ευρωπαϊκές πόλεις, 4 χώρες της Ασίας και 8 πόλεις της Νότιας Αφρικής. 

https://www.instagram.com/p/CTc-jhxB71u/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA