Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν περιοριστικά μέτρα για τη διασπορά της μετάλλαξης Ομικρον του κορονοϊού, στην Φινλανδία η 36χρονη πρωθυπουργός Σάνα Μάριν αποφάσισε να βγει έξω και να χορέψει, πίνοντας μπύρες με φίλους της.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Ζάμπλουτος συλλέκτης επιστρέφει 180 κλεμμένα έργα και αρχαιότητες – Και ελληνικά ανάμεσά τους

Η Φινλανδία έχει από τους χαμηλότερους ρυθμούς μετάδοσης του κορονοϊού στην Ευρώπη, με 1.277 κρούσματα το Σάββατο (4/12), την ίδια στιγμή που στη Γερμανία καταγράφηκαν 56.739 κρούσματα την ίδια μέρα. Στη χώρα έχει καταγραφεί, επίσης, μόλις ένα κρούσμα της νέας μετάλλαξης Όμικρον. Το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα, με το 72% να έχει κάνει και τις δυο δόσεις καθώς επίσης και η ανάγκη επίδειξης πιστοποιητικού για την είσοδο σε εστιατόρια και νυχτερινά κλαμπ, έχει κρατήσει τα νέα κρούσματα σε χαμηλά επίπεδα, αναφέρει η Daily Mail η οποία δεν παραλείπει να... σφάξει την Μάριν επειδή διασκέδασε εν μέσω πανδημίας. 

Σε μια ένδειξη βεβαιότητας για το δρόμο που ακολουθεί η Φινλανδία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η Σάνα Μάριν πήγε στο κλαμπ Butchers αφού απόλαυσε πρώτα ένα γεύμα στο εστιατόριο Grotesk του Ελσίνκι, σύμφωνα με την εφημερίδα Seiska. Η Μάριν συνοδευόταν από τον σύζυγό της Μάρκους και φίλους της. Ένας θαμώνας του κλαμπ ανέφερε στην εφημερίδα: «Η Μάριν κάθισε μαζί με τους φίλους της και φάνηκε να διασκέδαζε. Πρόσεξα πως ενοχλήθηκε λίγο από τους άλλους θαμώνες που την παρατηρούσαν. Στο τέλος της βραδιάς, κόσμος ήταν γύρω από την πρωθυπουργό ώστε να μπορέσει να νιώσει πιο άνετα». Η Σάνα Μάριν αποχώρησε από το κλαμπ στις 4 τα ξημερώματα. 

Μέτρα στην Φινλανδία

Στη Φινλανδία για την είσοδο σε μπαρ και εστιατόρια απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικού τεστ ή νόσησης. Το μήνυμα που έδωσε η Μάριν στο κοινό ήταν ότι τα πιστοποιητικά είναι ασφαλή και μπορούν να διασκεδάσουν αν έχουν μαζί τους τα κατάλληλα έγγραφα. Την προηγούμενη εβδομάδα η Μάριν ανακοίνωσε επίσης τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και εργαζόμενων στα γηροκομεία, ενώ έδωσε εντολή στους αρμόδιους φορείς να εντείνουν τους ελέγχους αλλά και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Η Φινλανδία απαιτεί πλέον από όσους εισέρχονται στη χώρα να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA