Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, μια πάμπλουτη Βρετανή, φίλη και συνεργάτης του Τζέφρι Επστάιν που φυλακίστηκε για δεκάδες σεξουαλικά σκάνδαλα κι εν τέλει έβαλε τέλος στη ζωή του στις φυλακές στις 10 Αυγούστου του 2019, δικάζεται για το κύκλωμα trafficking που φαίνεται πως «προσέφερε» ανήλικες πολύ συχνά για τις «ορέξεις» του αποθανόντα Αμερικανού χρηματιστή και δισεκατομμυριούχου. Μια δεύτερη μάρτυρας στη δίκη «καίει» την Μάξγουελ

Διαβάστε ακόμη: Γερμανία: Νέα τροπή στην υπόθεση με τους πέντε νεκρούς - Τους σκότωσε ο πατέρας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η 59χρονη Μάξγουελ κατηγορείται ότι στρατολόγησε και προσέγγισε τέσσερα ανήλικα κορίτσια προκειμένου να τα εκμεταλλευθεί σεξουαλικά ο Επστάιν από το 1994 έως το 2004, και είναι αντιμέτωπη με οκτώ περιπτώσεις σωματεμπορίας και άλλες κατηγορίες. Στην κατάθεσή της στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, η πρώτη κατήγορος -γνωστή με το ψευδώνυμο Τζέιν- είπε ότι ο Επστάιν την κακοποίησε, ξεκινώντας όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 14 ετών στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Κάποιες φορές, στις συναντήσεις αυτές συμμετείχε η Μάξγουελ, σύμφωνα με την Τζέιν.

Η «Κέιτ», ένα δεύτερο θύμα του Αμερικανού παιδόφιλου, κατέθεσε χθες σε δικαστήριο του Μανχάταν ότι ο Τζέφρι Επστάιν ήθελε να κάνει σεξ τρεις φορές την ημέρα με ανήλικες «σκλάβες του σεξ». Τα κορίτσια φορούσαν πολλές φορές στολή μαθήτριας, την οποία τους έδινε η Γκισλέιν.

Η Κέιτ αποκάλυψε και τη γνωριμία της με τη Γκισλέιν το 1994 στο Παρίσι, όταν ήταν 17 ετών. Την έπεισε να γνωρίσει τον Επστάιν, γιατί «είναι άνθρωπος που βοηθά τα νέα παιδιά». «Ήμουν μόνη. Δεν είχα φίλους, οπότε ήμουν πολύ χαρούμενη που βρήκα κάποιον μεγαλύτερο από εμένα που θα μπορούσε να με καθοδηγήσει», είπε, προσθέτοντας: «Έδειχνε καταπληκτική και φαινόταν ότι ήταν αυτό που ήθελα να είμαι». Μέχρι που ήρθε η... πρόταση να κάνει μασάζ στον Επστάιν. Την κάλεσαν σε ένα δωμάτιο κι έμειναν δυο τους. Εκεί υπήρξε και η πρώτη σεξουαλική πράξη ανάμεσά τους. 

Τότε ήταν που τη ρώτησε αν είχε άλλες φιλενάδες που θα μπορούσε να συστήσει στον Επστάιν για να του κάνουν στοματικό έρωτα. Η «Κέιτ» υποστήριξε ότι δεν πήγε καμία φίλη της στον Αμερικανό παιδόφιλο ενώ όπως υποστήριξε, μόλις πάτησε τα 18, η Γκισλέιν άρχισε τα δώρα. Το πρώτο ήταν μία τσάντα Prada που της την έδωσε αφού έκανε σεξ με τον πάμπλουτο Αμερικανό.

Κατά τη διάρκεια μιας εκ των επισκέψεών της στο Παλμ Μπιτς, η «Κέιτ» είπε ότι ο Μάξγουελ άφησε στο κρεβάτι της μία «στολή μαθήτριας».«Ήταν μια κοντή πλισέ φούστα, λευκές κάλτσες, λευκό εσώρουχο και ένα πουκάμισο», υποστήριξε.

«Κατέβηκα κάτω για να βρω τη Γκισλέιν και τη ρώτησα τι ήταν αυτά τα ρούχα στο δωμάτιό μου. Και τότε μου είπε: "Σκέφτηκα ότι θα ήταν διασκεδαστικό για σένα να πας στον Τζέφρι με αυτή τη στολή"».

Η δίκη της Γκισλέιν Μάξγουελ θα διαρκέσει έξι εβδομάδες και αναμένεται να συνεχιστεί και κατά την περίοδο των γιατρών. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA