ΔΙΕΘΝΗ
09/12/2021 13:15

Κορονοϊός - Μπουρλά: Ίσως χρειαστούμε νωρίτερα τέταρτη δόση εμβολίου για τη μετάλλαξη Ομικρον

Ο επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά κάνει λόγο για το ενδεχόμενο να χρειαστεί και 4η δόση εμβολίου για την «Ομικρον» του κορονοϊού, ακόμη και σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά την 3η δόση

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός - Μπουρλά: Ίσως χρειαστούμε νωρίτερα τέταρτη δόση εμβολίου για τη μετάλλαξη Ομικρον
Πηγή: Associated Press / Unsplash
Ανάγνωση:

Η διαδικασία της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο ο νέος «αντίπαλος», η μετάλλαξη Ομικρον, ενδεχομένως να κάνει αναγκαία και μια τέταρτη δόση και μάλιστα νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Σύμφωνα με επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά κάνει λόγο και για τέταρτη δόση εμβολίου σε λιγότερα από έναν χρόνο μετά την τρίτη.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Στο «στόχαστρο» της Covid τα παιδιά, με 1 στα 4 κρούσματα - Ξεκινά ο εμβολιασμός στις ηλικίες 5 έως 11 ετών

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις του Άλμπερτ Μπουρλά, θα χρειαζόταν ενδεχομένως μία τέταρτη δόση του εμβολίου περίπου 12 μήνες μετά την τρίτη. «Με τη μετάλλαξη Ομικρον θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα στοιχεία γιατί έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες. Μπορεί να χρειαστεί (σ.σ. η τέταρτη δόση) πιο γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο CNBC.

Η Pfizer δημοσίευσε ευρήματα από μια αρχική εργαστηριακή μελέτη σύμφωνα με την οποία η μετάλλαξη Ομικρον είναι πιο ανθεκτική απέναντι στις δύο δόσεις του εμβολίου ωστόσο η τρίτη βελτιώνει σημαντικά την προστασία απέναντι στο νέο στέλεχος.

«Μια τρίτη δόση θα δώσει πολύ καλή προστασία πιστεύω», είπε ο Μπουρλά. Ανέφερε επίσης ότι θεραπείες όπως αντιιικό χάπι της εταιρίας, θα βοηθήσουν στην πρόληψη των νοσηλειών και στον έλεγχο του κορονοϊού κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ PFIZER ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ