ΔΙΕΘΝΗ
18/12/2021 22:55

Βρετανία: Παραιτείται ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ παραιτήθηκε λόγω της "πολιτικής κατεύθυνσης" της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, γραφει η εφημερίδα Mail on Sunday

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βρετανία: Παραιτείται ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ
Βρετανία: Παραιτείται ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ
Ανάγνωση:

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ παραιτήθηκε λόγω της "πολιτικής κατεύθυνσης" της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, γραφει η εφημερίδα Mail on Sunday. «Ο Λόρδος Φροστ υπέβαλε την παραίτησή του πριν από μια εβδομάδα - αλλά πείστηκε να μείνει μέχρι τον Ιανουάριο», αναφέρει η εφημερίδα στο Twitter.

Tο Brexit δημιουργεί ακόμη προβλήματα στο εμπόριο μεταξύ Βρετανίας και Ευρώπης

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς παρότρυνε σήμερα τη Βρετανία να ανταποδώσει τις προσπάθειες της ΕΕ να διευθετηθούν οι μετά το Brexit εμπορικές ρυθμίσεις για τη Βόρεια Ιρλανδία αφού το ευρωπαϊκό μπλοκ πρότεινε νομικές αλλαγές για να διευκολυνθεί η μεταφορά φαρμάκων στη βρετανική αυτή επαρχία. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε εντατικές συνομιλίες για να επιλύσουν τις δυσκολίες για το εμπόριο μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, που μοιράζεται χερσαία σύνορα με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, χώρα-μέλος της ΕΕ.

«Η σημερινή ημέρα είναι η περαιτέρω απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσης της ΕΕ στη σταθερότητα και την προβλεψιμότητα για πολίτες και επιχειρήσεις στη Βόρεια Ιρλανδία. Και καλώ τη βρετανική κυβέρνηση να ανταποδώσει τις προσπάθειές μας», δήλωσε ο Σέφκοβιτς σε συνέντευξη Τύπου ύστερα από συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ. Ο Φροστ, από την πλευρά του, κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσπαθήσει να βρει μια λύση στις αρχές του επόμενου χρόνου στο κομμάτι της συμφωνίας του Brexit που καλύπτει το εμπόριο προς τη Βόρεια Ιρλανδία, λέγοντας ότι δεν έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος σε πολλά θέματα.

Ο Φροστ δήλωσε ότι «το βασικό σημείο προόδου ήταν για την προμήθεια φαρμάκων προς τη Βόρεια Ιρλανδία», αλλά ότι έχει υπάρξει «πολύ λιγότερη πρόοδος» για τα τελωνεία και άλλες ρυθμίσεις για τα προϊόντα που μεταφέρονται μεταξύ Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
BREXIT ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ