ΔΙΕΘΝΗ
23/12/2021 04:22

Μετάλλαξη Ομικρον: Αυστηρότερους κανόνες εισόδου από χώρες με αυξημένα κρούσματα επιβάλει η Αυστρία

Γραμμή άμυνας στα σύνορά της «στήνει» η Αυστρία καθώς επιβάλει αυστηρότερους κανόνες εισόδου από χώρες με αυξημένα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον, όπως η Βρετανία, η Ολλανδία και η Δανία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μετάλλαξη Ομικρον: Αυστηρότερους κανόνες εισόδου από χώρες με αυξημένα κρούσματα επιβάλει η Αυστρία
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Αυστηρότερους κανονισμούς εισόδου από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Νορβηγία θα εφαρμόσει η Αυστρία από τα Χριστούγεννα, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, όσοι φθάνουν στην Αυστρία από μία από τις παραπάνω χώρες, υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα δέκα ημερών. Από την υποχρέωση απαλλάσσονται όσοι έχουν ήδη δεχθεί τον ενισχυτικό εμβολιασμό και έχουν επιπλέον αρνητικό μοριακό τεστ.

Ακόμη αυστηρότεροι κανόνες αναμένεται, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, να επιβληθούν στο εσωτερικό από τις 27 Δεκεμβρίου, με περιορισμό συνάθροισης σε κλειστό χώρο χωρίς προκαθορισμένες θέσεις στα 25 άτομα, τα οποία θα είναι εμβολιασμένα ή θα έχουν αναρρώσει από την Covid-19 (Κανόνας 2G) και θα φορούν προστατευτική μάσκα τύπου FFP2. Σε χώρους με προκαθορισμένες θέσεις, θα επιτρέπεται να συγκεντρωθούν έως και 500 άτομα με Κανόνα 2G ή έως και 1000 άτομα με τον Κανόνα 2G+, δηλαδή και με αρνητικό διαγνωστικό τεστ και έως 2000 άτομα που έχουν ολοκληρώσει και τον ενισχυτικό εμβολιασμό και έχουν επίσης αρνητικό τεστ.

Στον κλάδο της εστίασης, από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00. Αναπόφευκτα, ακυρώνονται και όλες οι μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις για την αλλαγή του έτους.

Η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ιατρικής Υπηρεσίας Καταρίνα Ράιχ σημείωσε ακόμη ότι ειδικά για τις 24, 25, 26 και 31 Δεκεμβρίου αναστέλλονται οι περιορισμοί σχετικά με τις συναθροίσεις μη εμβολιασμένων, με μοναδικό περιορισμό το όριο των δέκα ατόμων, εμβολιασμένων ή μη. Για συγκέντρωση 11-25 ατόμων εφαρμόζεται ο Κανόνας 2G.

Η κυρία Ράιχ, ερωτηθείσα σχετικώς, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τον Ιανουάριο να επιβληθεί ακόμη και γενικό lockdown. «Είναι ακόμη ασαφές το πώς θα συνεχίσουμε μετά την Πρωτοχρονιά. Θα πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν τα δεδομένα», δήλωσε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, από την πρώτη ήδη εβδομάδα του νέου έτους είναι πιθανόν να υπάρχουν 15.000 νέα κρούσματα την ημέρα, λόγω της παραλλαγής «Όμικρον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΑΥΣΤΡΙΑ COVID-19 ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ LOCKDOWN
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ