Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο άκουσμα της συλλοίμωξης florona που δεν είναι τίποτε άλλο από την ταυτόχρονη δράση γρίπης και κορονοϊού μαζί, ο περισσότερος κόσμος τρομοκρατήθηκε. Ωστόσο, η εξέλιξη της υγείας της εγκύου γυναίκας στο Ισραήλ που βρέθηκε θετική, είναι καλή και παρά το γεγονός ότι είναι ανεμβολίαστη τέθηκε εκτός κινδύνου.    

Διαβάστε ακόμη: Συμπτώματα: Τα 8 πρώιμα σημάδια που «δείχνουν» τη μετάλλαξη Ομικρον

Μάλιστα, η νεαρή γυναίκα νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες στο Ιατρικό Κέντρο «Rabin» και έλαβε εξιτήριο χωρίς να διατρέχει τον παραμικρό κίνδυνο εκείνη ή το μωρό της. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Υediot Ahronot, τα συμπτώματα που εμφάνισε ήταν κοινά με της Covid-19 όσο και της γρίπης, δηλαδή πυρετός, κόπωση, μυϊκοί πόνοι και πονόλαιμος, ενώ σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (CDC), όσοι νοσήσουν επιπλέον μπορεί να παρουσιάσουν και δύσπνοια, εμετό ή διάρροια.

Οι διαφορές που εντόπισε Αμερικανός επιδημιολόγος

Η μόλυνση από τον κορονοϊό μπορεί να διαπιστωθεί από τον πονοκέφαλο και τον ξηρό βήχα που προκαλεί. Η απώλεια της γεύσης και της όσφρησης ήταν αρχικά η κυριότερη προειδοποίηση για τα κρούσματα, και παραμένει πιθανό σύμπτωμα, αλλά η διαγνωστική της χρησιμότητα έχει ελαττωθεί με τις νέες μεταλλάξεις, σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή επιδημιολογίας και πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Τμήματος Υγείας του Ντιτρόιτ, Δρ Αμπντούλ Ελ Σαγιέντ.

«Τα άτομα που αισθάνονται έντονους πόνους στο στήθος, ιδιαιτέρως σε συνδυασμό με ξηρό βήχα που επιδεινώνεται, πρέπει πραγματικά να ζητήσουν ιατρική βοήθεια», προειδοποιεί ο επιδημιολόγος.

«Όποιο από αυτά τα συμπτώματα κι αν έχει κανείς, αξίζει να αναρωτηθεί εάν είχε πρόσφατα επαφή με κάποιο κρούσμα του κορονοϊού. Επίσης αξίζει να απομονωθεί και να κάνει κι ένα ράπιντ τεστ», συμβουλεύει ο ίδιος. «Επειδή στους ασυμπτωματικούς αργεί να φανεί ο ιός στα τεστ, είναι σκόπιμο μετά το πρώτο τεστ να κάνει κανείς και δεύτερο ύστερα από μερικές ώρες ή μέρες», προσθέτει.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, πρόκειται για μια λοίμωξη που συνδυάζει το στέλεχος του κορονοϊού και το στέλεχος της γρίπης, που επιτίθενται ταυτόχρονα στον οργανισμό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA